Pietrulův úspěch se ale nerodil jednoduše. Od úvodních kol se do úniku vydal další jezdec pražské Dukly Petr Kelemen, který poctivě sbíral body a držel se na průběžně vedoucí pozici. 

V průběhu první poloviny závodu se několika jezdcům podařilo získat okruh náskoku a tím se dostat do vedení. Mezi nimi byl i Pitrula. Kelemen však zůstal v hlavním poli a ačkoliv měl na svém kontě největší bodový zisk, do čela se vyšvihl jeho týmový kolega.

V dalším průběhu rychlého závodu se podařilo opět několika dráhařům získat kolo náskoku a některým dokonce opakovaně. Ve vedení  tak byli dva jezdci, kterým se podařilo získat celkem 4 kola náskoku. Jedním byl právě Pietrula a tím druhým polský dráhař Daniel Staniszewski a zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto.

Velké drama však 10 okruhů před koncem přichystal Petr Kelemen, který závodí v elitní kategorii teprve prvním rokem. Dostal se do úniku a na hlavní pole postupně získal náskok až polovinu brněnského oválu. V té době na vedoucí duo ztrácel kolo, na body však suverénně vedl, takže pokud by se mu podařilo dojet hlavní pole o kolo, dostal by se na vedoucí místo. Diváci jej hnali kupředu, jeho snaha však vyšla naprázdno a před posledním bodováním již bylo o výsledku závodu rozhodnuto.

Na prvním místě tedy dojel Nicolas Pietrula (Dukla Praha) se ziskem 106 bodů a 4 okruhů náskoku, druhý skončil polský jezdec Daniel Staniszewski se ziskem 63 body a 4 okruhů náskoku a třetím byl Petr Kelemen (Dukla Praha) se 133 body a 3 okruhy náskoku.