Eredivisie - preview 6. kola

14.09.2019, 09:12, aktualizováno 15.09.2019, 08:37
Previews
Feyenoord se zatím nedostal do provozní teploty a to se pokusí změnit proti Den Haagu. Zwolle bude měřit síly s Waalwijkem, Heracles přivítá Willem II a Fortuna Sittard bude proti Twente usilovat o první výhru sezony...
PEC Zwolle - RKC Waalwijk  (neděle 12:15)
Zwolle nevstoupilo do sezóny vůbec ideálně, po čtyřech odehraných kolech mělo na svém kontě jen jediný získaný bod, nicméně před reprezentační přestávkou získalo své první vítězství na půdě Emmenu, a rádo by navázalo na tenhle výsledek i proti Waalwijku. Ten si dosud výhru nepřipsal a nachází se až na posledním místě ligové tabulky.

Hosté postoupili do Eredivisie díky dobře zvládnuté baráži, ačkoli ve druhé nejvyšší soutěži skončili po základní hrací části až na osmém místě tabulky. Srovnání s nizozemskou elitou pro ně zatím vychází velmi špatně. Padli totiž z pěti případů hned čtyřikrát, přičemž divokou remízu uhráli pouze na půdě Twente. Výrazně přitom zaostávají v obraně.

Ve čtyřech utkáních inkasovali hned třikrát, výjimkou nebyly ani poslední dva duely s Den Haagem a hodně favorizovaným PSV Eindhoven. Kouč Fred Grim může udělat některé změny v sestavě, akorát že k dispozici nebude mít hned dva zraněné hráče, a to Hannese Delcroixe a Maria Bilateho. Oba doposud do ligového dění zasáhli ve čtyřech střetnutích.

PEC bude v tomto souboji mírným favoritem. V úvodu nového ročníku nijak herně nepřesvědčilo, a tak by potřebovalo dokázat přesný opak. V jeho lepším snažení mu brání kromě jiného docela rozsáhlá marodka, chybět mu budou zranění Thomas Lam, Juta Nakajama, Etiënne Reijnen, Bram van Polen, Vito van Crooij a Mike van Duinen.

Oba celky se naposledy utkaly v roce 2014, kdy ještě RKC působil v Eredivisie. Los je nesvedl ani do případného KNVB Bekeru, a tak jejich vzájemnou bilanci nelze příliš ohodnotit. Domácí trenér John Stegeman by však mohl mít o svém soupeři dobrý přehled, loni se s ním totiž potkal ve finále baráže, ještě když byl u kormidla Deventeru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.18 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Feyenoord nevstoupil do tohoto soutěžního ročníku zrovna nejlépe a v úvodních třech ligových střetnutích ani jednou nezvítězil, teprve těsně před reprezentační přestávkou to vypadalo na obrat k lepšímu. Domácí výběr postoupil do základní skupiny Evropské ligy a v nejvyšší nizozemské soutěži doposud neprohrál, ovšem v tabulce Eredivisie mu patří až desátá pozice a s tou vskutku nemůže být příliš spokojen.

Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Den Haagu, jenž má poněkud skromnější cíle. Rád by se pohyboval v horní polovině a případně zabojoval o pohárové příčky, avšak mezi hlavní adepty na titul nepatří. Feyenoord má oproti většině konkurentům jedno utkání k dobru, jenomže ligová soutěž ještě ani pořádně nezačala a svěřenci trenéra Jaapa Stama již ztrácejí na duo PSV - Ajax čtyři body. V prvních třech zápasech na vítězství nedosáhli.

Po nečekané remíze v městském derby se Spartou (2:2) nenašli recept ani na Heerenveen s Utrechtem (v obou případech 1:1). Minule sehráli další vyrovnanou bitvu v Tilburgu a z úspěchu 1:0 se mohli radovat až díky proměněné penaltě zhruba dvacet minut před koncem. "Nic to nemusí znamenat, sezóna je na začátku a momentálně se tak nedají vyvozovat nějaké závěry. My jsme započali nějakou cestu a chceme v ní pokračovat," uvedl krátce Stam.

Sedmačtyřicetiletý bývalý reprezentační obránce očekává od svého příštího soupeře opatrnou hru. "Rozhodně bude čekat na naše chyby. Musíme udělat všechno proto, aby jich bylo co nejméně, oproti minulým střetnutím se musíme zlepšit hlavně v koncovce. Špička bude i letos nesmírně našlapaná a každé zaváhání nás může mrzet. Důležitá bude trpělivost, bez ní bychom mohli zklamat." Den Haag doposud vybojoval šest bodů a je jedenáctý.

V jeho dresu prozatím řádí český útočník Tomáš Necid, jenž je se třemi trefami nejlepším střelcem týmu a opět by se měl objevit v základní jedenáctce. ADO v úvodních třech duelech prohrálo a to s Utrechtem (2:4), PSV (1:3) i Den Haagem (1:2), následně si však poradilo s Waalwijkem (3:0) a Venlem (1:0). V jeho sestavě není k dispozici zraněný Gorter, domácí mají na marodce van Beeka, Toornstru, Malaciu, Larssona a Jørgensena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.00 - 9.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - Willem II  (neděle 14:30)
Heracles zažívá pomalejší rozjezd, avšak naposledy dokázal, že to s atakem pohárových příček myslí smrtelně vážně. Po pěti kolech se sice nachází až na třináctém místě s pěti body, nicméně teď se může při případném úspěchu s Tilburgem posunout i o několik příček vzhůru. Jeho nedělní protivník je na tom přeci jen o něco lépe, doposud posbíral již tři ligová vítězství a patří mu solidní pátá příčka s devíti body.

Almelo nejprve naprosto selhalo s Heerenveenem a podlehlo mu 0:4, poté nedokázalo udržet vedení v Sittardu a vybojovalo remízu 1:1. V dalším utkání nestačilo na silný PSV Eindhoven (0:2) a na lepší zítřky se začalo blýskat až po nerozhodném výsledku s Vitesse (1:1). Teprve minule přerušilo svou dlouhou šňůru bez vítězství a z Groningenu si odvezlo překvapivé tři body po výsledku 2:1, rozdílovou trefu vsítil zhruba půlhodiny před koncem Lennart Czyborra.

"Konečné jsme ukázali charakter a houževnatost, tento úspěch nám rozhodně může vlít novou krev do žil. Je trochu škoda, že ligu přerušila reprezentační přestávka, ale já jsem si jistý, že v podobném duchu můžeme pokračovat i po jejím skončení. Willem II je silný protivník, vyznává ofenzivní pojetí hry a bude pro naši defenzivu nebezpečný. Očekávám skvělou kulisu, fanoušci by nám mohli pomoci v důležitých momentech," uvedl Frank Wormuth.

Domácí kouč nemůže nasadit Syřana Osmana s Němcem Jakubiakem (problémy s kolenem), jeho protějšek Adrie Koster postrádá Lewise (po operaci kolene) a Wouda. "Stojíme proti soupeři, jehož kvality rozhodně neodpovídají dosavadním výsledkům. Troufám si tvrdit, že na papíře bude považován za mírného favorita, i když my máme na čem stavět a chceme předvést co možná nejlepší výkon," uvedl s odhodláním v hlase čtyřiašedesátiletý Koster.

Jeho svěřenci po výhře ve Zwolle (3:1) podlehli Arnhemu (0:2), následně dokázali porazit Sittard (3:2) i Emmen (2:1). Minule dlouho vzdorovali silnému Feyenoordu, ale nakonec s ním prohráli těsně 0:1. V uplynulém ročníku dominoval ve vzájemných střetnutích právě Willem II. Nejprve zaskočil Heracles na vlastním stadionu a deklasoval ho vysoko v poměru 5:0, pak po divokém průběhu uspěl i v jarní odvetě (4:3).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.71 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - FC Twente  (neděle 16:45)
Fortuna jako loňský nováček zažívá sezónu pravdy a zatím se ji příliš nedaří, ve čtyřech odehraných utkáních nevyhrála a s pouhými dvěma body na kontě se nachází až na předposledním sedmnáctém místě. Nyní se pokusí vylepšit svou nelichotivou bilanci proti letošnímu nováčkovi z Twente, které si naopak vede nadmíru dobře a po pěti kolech neokusilo hořkost porážky. S devíti body se navíc vyhřívá na krásné čtvrté pozici.

Sittard se nejprve snažil vzdorovat v Alkmaaru, jenomže na protivníka výkonnostně nestačil a podlehl mu vysoko 0:4. Vzápětí přivítal Heracles a také málem zůstal bez bodů, nicméně v závěru ukázal týmového ducha a vybojoval alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. Poté doma podlehl Willemu II (2:3) a minule se postaral o překvapení v Heerenveenu, když dosáhl na druhou remízu v sezóně v poměru 1:1.

"Na první výhru stále čekáme, ale rozhodně si nemyslím, že bychom hráli vyloženě špatně. Téměř v každém utkání jsme sahali po třech bodech a jsem si jistý, že první úspěch brzy přijde. Nebyl to jednoduchý začátek, na druhou stranu se chceme poučit z chyb a Twente chceme ukázat, že máme na to se měřit s kýmkoliv. Hlavní je se vyvarovat zbytečným chybám v rozehrávce," vyjádřil se zdrženlivě domácí trenér Sjors Ultee.

Hosté se po roce stráveném ve druhé lize snaží konkurovat těm nejlepším a zatím se jim to daří. Hned na úvod zaskočili vicemistra nizozemské nejvyšší soutěže PSV Eindhoven a remizovali s ním 1:1. O týden později si trochu překvapivě přivezli všechny tři body z Groningenu (3:1), pak po hodně divokém závěru remizovali s Waalwijkem (3:3). V dalších dvou duelech se rozešli smírně s Heerenveenem a před reprezentační přestávkou porazili i silný Utrecht (3:1).

"Vše funguje více než dobře a já věřím, že si udržíme neporazitelnost co nejdéle. V některých pasážích při nás stála i trocha štěstí, na druhou stranu máme potenciál se ještě zlepšovat. Sittard na úvodní úspěch čeká a bude nesmírně hladový, i přesto hodláme situaci zvládnout," řek optimisticky uruguayský rodák Gonzalo García. Tomu scházejí Brama, Matos, Verhaegh i Berggreen, Fortuna nemá k dispozici Smeetse, Dammerse a Dianessyho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.77 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Hráči Alkmaaru se v dosavadním průběhu dokázali probojovat do základní skupiny Evropské ligy a již ve čtvrtek je čeká první duel v hlavní fázi, ještě předtím se pokusí potvrdit úlohu favorita na domácí scéně proti nováčkovi Spartě Rotterdam. AZ v dosavadních čtyřech kolech vybojovalo sedm bodů a nachází se na sedmém místě se sedmi body. Rotterdamský výběr je zatím velkým překvapením, s osmi body mu patří velmi solidní šesté místo.

Domácí výběr musel projít hned třemi předkoly EL a všechny měly podobný průběh. AZ po úvodní remíze zabralo ve druhém utkání. Nejprve vyřadilo švédský Häcken (0:0 a 3:0), pak si poradilo s ukrajinským Mariupolem (0:0 a 4:0) a naposledy přešlo i přes belgického přemožitele Plzně - tedy Antverpy (1:1 a 4:1 v prodloužení). V Eredivisii po dvou úvodních výhrách získalo v následujících dvou střetnutích jediný bod.

Po úspěchu s Fortunou Sittard (4:0) i s Waalwijekm (2:0) nedokázalo najít recept na konkurenční Groningen a před vlastními fanoušky s ním remizovalo bez branek. Těsně před reprezentační přestávkou zavítal do Arnhemu a velkému rivalovi podlehl 1:2. Se svým nadcházejícím protivníkem se naposledy utkalo v předloňské sezóně, kdy vybojovalo plný počet šesti bodů po výsledcích 2:1, 2:0 a za papírového favorita bude považováno i nyní.

Trenér Arne Slot věří, že se jeho svěřenci dali dohromady po náročnějším programu. "S Vitesse už na nás bylo znát, že nám v závěru docházejí síly. Nemůžeme se vymlouvat na náročnější období, máme totiž dostatečně široký kádr na to, abychom to zvládli. Sparta letos jasně ukazuje, že umí být velmi nepříjemná, proto ji nemůžeme podcenit v žádném ohledu. Jestliže ale nevyhrajeme, tak budeme zklamaní," prohlásil sebevědomě čtyřicetiletý Slot.

Sparta taktéž až do minulého kole držela neporazitelnost. Po cenném nerozhodném výsledku v městském derby s Feyenoordem (2:2) přehrála doma Venlo 4:1, pak si odvezla všechny tři body z Den Haagu (2:1) a remizovala ve Zwolle (2:2). Teprve minule neměla příliš šancí s amsterdamským Ajaxem a nestačila na něj vysoko 1:4.

Slot zřejmě nebude mít k dispozici zraněné duo Ouwejan - Boadu, jeho protějšek Henk Fraser dlouhodobě postrádá Alberta (přetržená achilovka). Alkmaar opět odehraje toto utkání v azylu a to na stadionu v Den Haagu, jeho domovský stánek AFAS totiž stále prochází opravami kvůli zřícení střechy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.37 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Ajax si na průběh letošního ročníku určitě nemůže stěžovat. I přesto, že během letního přestupového období přišel o Frenkieho de Jonga a Matthijse de Ligta, podařilo se mu triumfovat v Nizozemském superpoháru, slušně odstartovat v lize a také postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů. Nic na svém standardu nechce měnit ani proti Heerenveenu.

Kromě dvou zmiňovaných odchodů, které do klubové poklady přinesly aspoň nemalý peníz, však trenér Erik ten Hag přišel i o jiné své opory. Nahradit především Kaspera Dolberga, jenž nedávno zamířil do francouzského Nice, a nebo jeho dánského krajana Lasseho Schöneho, který zvolil pro svůj přestup italský Janov, nebude pro něj vůbec jednoduché.

Domácí zkrátka budují skoro nový tým. Od základů. Už příští týden je čeká v evropských pohárech duel s Lille, který může být velmi důležitý pro konečný postup ze skupiny. Zda noví rekruti zvládnou fotbal na nejvyšší úrovni, je otázkou. Nicméně před reprezentační přestávkou drželo ten Hagovo mužstvo slušnou devítizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Co se absencí týče, k dispozici určitě nebudou Donny van de Beek ani Noussair Mazraoui, jenž si během plnění svých povinností za marocký nároďák do 23 let přivodil zranění. "Na návratu van de Beeka pracujeme každý den usilovně. Ale jsme opatrní. Nechceme, aby se něco takového opakovalo," vysvětloval amsterodamský stratég.

Lehké šrámy si údajně přivezl z reprezentačního srazu taktéž forvard Dušan Tadič, který nastoupil v kvalifikaci na EURO 2020 proti Portugalsku, v utkání s Lucemburskem však v sestavě chyběl. To by byla pro Ajax určitě citelná ztráta, Srb je aktuálně nejlepším střelcem týmu. "Trénoval však a očekávám, že ho zařadím do základu," ujišťoval ten Hag.

Heerenveen nezvládl úvodních pět ligových kol ani špatně, ani vyloženě dobře. Ačkoli prohrál pouze na půdě Emmenu, uhrál jen jedno vítězství, a to hned na startu na půdě Heraclesu. Jinak remizoval s Feyenoordem, Twente i naposledy se Sittardem. Kdyby v hlavní nizozemské metropoli uhrál znovu plichtu, určitě by jí nebral jako nějaký neúspěch.

Hostující lodivod Johnny Jansen nemá v nynějších chvílích žádné potíže s marodkou, na hřiště tedy může poslat nejsilnější možné složení. Nově klub posílil chorvatský záložník Alen Halilovič, který přišel na roční hostování z AC Milán, nepředpokládá se ale, že by se už teď objevil v úvodní jedenáctce. V ní zřejmě dojde jen k částečným úpravám.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.70 - 20.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - FC Groningen  (sobota 19:45)
Venlo ani Groningen nezažívají vstup do letošního ročníku nejvyšší nizozemské soutěže zrovna podle svých představ, na druhou stranu ani jeden nemusí příliš zoufat. Domácí výběr se už postaral o jedno velké překvapení a se šesti body se nachází na dvanáctém místě tabulky, zatímco Groningen vybojoval ve čtyřech odehraných duelech čtyři body a patří mu čtrnáctá příčka. Nyní se dá očekávat nesmírně vyrovnaný souboj.

VVV si nejprve poradilö s nováčkem z Waalwijku a před vlastními fanoušky ho zdolalo 3:1. Pak nepředvedlo dobrý defenzívní výkon se Spartou či Ajaxem a celkově kapitulovalo hned osmkrát, s oběma protivníky prohrál ve shodném poměru 1:4. Následně se postaral a o jednu z největších dosavadních senzací této sezóny Eredivisie a z Utrechtu si domů odvezl všechny tři body (2:1). Nicméně před reprezentační pauzou těsně prohrál v Den Haagu (0:1).

"Podle očekávání je soutěž velmi vyrovnaná a každý může porazit každého, záležet bude na aktuálním rozpoložení. My jsme přestávku využili k rozboru chyb a pokusíme se z nich poučit. Groningen se prezentuje pozornou defenzivní prací a příliš často neinkasuje, proto se musíme vydat stejným směrem. Je dost pravděpodobné, že o vítězi rozhodně jediný moment," prohlásil s očekáváním v hlase trenér Venla Robert Maaskant.

Padesátiletý rodák ze Schiedamu nemůže poslat na trávník Opokua (poraněná achilovka), karetní trest za vyloučení s Den Haagem odpykává Post. Hostující lodivod Danny Buijs nepošle na trávník Memiševiče vinou problémů s třísly. Groningen začal taktéž dobře a po boji vyhrál v Emmenu (1:0), vzápětí nedokázal konkurovat Twente (1:3) a důležitý bod za bezbrankový výsledek přivezl z Alkmaaru. Minule selhal proti Heracles a podlehl mu 1:2.

V uplynulém ročníku získal s Venlem solidní čtyři body, když se s ním nejprve rozešel smírně (0:0) a poté ho v jarní odvetě přehrál 3:2. "Utkání s Heraclesem nám bohužel nevyšlo, soupeř nás přehrával po taktické stránce a byl produktivní. Jestliže chceme myslet na umístění v horní polovině tabulky, tak potřebujeme stabilizovat naše výkony a je nutné i pravidelně bodovat. Venlo je nevyzpytatelný protivník, bude to náročné," uvedl Buijs s pokorou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.26 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
PSV Eindhoven by se po roce rád vrátil na nizozemský trůn a dobře ví, že jeho nejvážnějším rivalem zřejmě znovu bude amsterdamský Ajax. Za ním po čtyřech odehraných duelech nijak nezaostává, se ziskem deseti bodů se nachází na třetím místě a za AFC je jen vinou horšího skóre. Nyní přivítá překvapivého lídra Eredivisie z Arnhemu, jenž v pěti kolech ještě ani jednou neprohrál a s jedenácti body se vyhřívá na senzačním čele tabulky.

Eindhoven má oproti svému sobotnímu protivníkovi jeden duel k dobru, nyní se pokusí přerušit jeho výtečnou bilancí tří výher a jen dvou nerozhodných výsledků. Svěřenci trenéra Marka van Bommela prošli před reprezentační přestávkou ošemetnou kvalifikací Evropské ligy. "Jedním z úkolů bylo probojovat se do hlavní části EL nebo LM a to se nám povedlo, ovšem v současnosti se chceme soustředit jen na ligu," vyjádřil se van Bommel pro klubové stránky.

Dvaačtyřicetiletý mnohonásobný reprezentant Nizozemska zdůrazňuje, že i přes jednoznačné výsledky nebyl postup do skupinové fáze jednoduchý. "Vypadnutí z Basilejí nás mrzelo, nicméně dokázali jsme se oklepat. Haugesund i Apollon bojovali a snažili se nám úlohu co nejvíce znepříjemnit. V tuto chvíli nás zajímá jen duel s Vitesse, neboť opět potvrzuje vysoké kvality a poklidná procházka nás v žádném případě nečeká," řekl vzápětí Van Bommel.

Ten dále varuje před obrovskou motivací Arnhemu. "Letos porazil Alkmaar a remizoval s Ajaxem, proto musíme být připraveni na všechno. Na silné soupeře se vždy umí perfektně nachystat, je nebezpečný ze standardních situací a předvádí dostatečný důraz v pokutovém území. Hodláme zvítězit, ale k tomu musíme předvést výborný výkon." Jeho svěřenci se rozešli smírně s Twente (1:1), pak zdolali Den Haag (3:1), Heracles (2:0) i Waalwijk (3:1).

Hosté jsou na první příčce i díky tomu, že jejich úhlavní konkurenti PSV Eindhoven, Ajax či Alkmaar disponují jedním utkáním k dobru. To však jejich kvality v žádném případě nesnižuje, vždyť si poradili s Tilburgem (2:0), se Zwolle (3:0) i s Alkmaarem (2:1), nerozhodný výsledek vyválčili proti Ajaxu (2:2) a Heraclesu (1:1). V loňském vzájemném měření sil získali s eindhovenským výběrem jediný bod po výsledcích 0:1, 3:3.

Van Bommel musí řešit potíže s početnou marodkou, na které se nachází náhradní brankář Unnerstall, dále pak Pereiro, Gakpo či Lammers. SBV nemůže dlouhodobě využít služeb Nigerijce Gonga (problémy s kolenem), kvůli stejnému zranění se nepodívá na trávník Belgičan Musonda a Angličan Clark pro změnu laboruje s poraněním hlavy. V hostujícím dresu stále čeká na svůj premiérový start český obránce Tomáš Hájek a není příliš pravděpodobné, že by poprvé nastoupil v takto důležitém střetnutí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.02 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - FC Emmen  (sobota 20:45)
Utrecht vstoupil do sezóny opravdu dobře, vyhrál v úvodních dvou kolech, jenže pak na řadu přišla remíza ve Feyenoordu a porážka s Venlo a na půdě Twente. Před reprezentační přestávkou tak vypadl z první sedmičky, zaručující play-off o Evropskou ligu, kam by se chtěl rychle navrátit. Soupeřem mu nyní bude Emmen, jenž se nachází v barážovém pásmu.

Domácí loni se svým protivníkem ztratili překvapivě všechny body, určitě nepatří mezi jejich oblíbené. Před vlastními fanoušky v září roku 2018 s ním padli o branku, na jaře venku pak dokonce o dvě. Teď by potřebovali určitě nějakou vzpruhu, mají Emmenu co oplácet. "Měli bychom už konečně bodovat," uvědomoval si utrechtský kouč John van den Brom.

Ten si hlavně na duel z podzimu minulé sezóny moc dobře pamatoval. Ale nerad by ho srovnával s nynějším případem. Tehdy totiž u kormidla působil trenér Dick Advocaat. "Pořád mám to utkání v paměti, díval jsem se na něj v televizi," prozrazoval. "To se ale nepočítá. Emmen je teď a tady, je to úplně jiné mužstvo. A to platí i pro nás," dodával.

Utrecht nebude mít k dispozici čtveřici hráčů. Joris van Overeem, Sander van de Streek a Simon Makienok do letošního dění Eredivisie kvůli různým zdravotním potížím ještě nezasáhli, než se zranil Justin Lonwijk, stihl aspoň úvodní klání na půdě Den Haagu. "My prostě musíme napravit poslední dva výsledky," zakončoval van den Brom.

Hostům se v předchozím ročníku podařilo udržet na nejvyšší úrovni jakožto nováčkovi soutěže, teď ale jako by však platilo známé rčení, že pro něj bude daleko těžší zachránit se podruhé po sobě. Z dosavadních pěti kol skolili pouze Heerenveen, jinak si připsali čtyři bezbodové neúspěchy. Hlavně v defenzívě nemají zkrátka vyloženou stabilitu.

Čisté konto se jim podařilo vyprodukovat pouze proti Srdíčkám, jinak inkasovali od Groningenu, Ajaxu, Willemu II i od Zwolle. Navíc Emmen trápí poměrně rozsáhlá marodka, fit stále nejsou Matthias Hamrol ani Tom Hiariej, poměrně čerstvě jsou zranění Michael Chacon a Marko Kolar, a dále jsou mimo hru také Anco Jansen i Shani Tarashaj.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.21 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SBV Vitesse532010:411
2.AFC Ajax431015:410
3.PSV Eindhoven43109:310
4.FC Twente523010:69
5.Willem II53028:79
6.Sparta Rotterdam522111:108
7.AZ Alkmaar42117:27
8.FC Utrecht521210:97
9.SC Heerenveen51316:46
10.Feyenoord Rotterdam41305:46
11.ADO Den Haag52038:96
12.VVV Venlo52037:116
13.Heracles Almelo51224:95
14.FC Groningen41123:54
15.PEC Zwolle51137:124
16.FC Emmen51044:113
17.Fortuna Sittard40224:92
18.RKC Waalwijk50145:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele