Ne všichni se bojí ekonomických dopadů brexitu. ‚Vidím v tom příležitost,‘ říká český podnikatel

V souvislosti s brexitem se nejčastěji mluví o ekonomických dopadech a o konci jedné etapy. O termínu ani podmínkách odchodu Spojeného království z Evropské unie není stále rozhodnuto. Najdou se i lidé, kteří vnímají brexit jako obchodní příležitost. A tak v době, kdy některé firmy Británii opouští a další přemýšlí, jak udržet obchodní vztahy, jiní zase byznys mezi starým kontinentem a Velkou Británií právě teď rozjíždějí.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco jiní se strachují z ekonomických dopadů brexitu, Zdeněk se vrhnul do nového podnikání

Zatímco jiní se strachují z ekonomických dopadů brexitu, Zdeněk se vrhnul do nového podnikání | Foto: Jaromír Marek | Zdroj: Český rozhlas

„Z Prahy jsem vyrážel asi ve čtyři odpoledne, v šest ráno jsem chytl trajekt,“ říká podnikatel Zdeněk u své dodávky, která poprvé dojela z Britských ostrovů na starý kontinent zpět. Přivezl v ní například myčku na pivní sudy.

‚Domněnky, nejpesimističtější scénář.‘ Londýn se po zveřejnění analýzy k brexitu snaží uklidnit veřejnost

Číst článek

Zdeněk dodávku pořídil minulý týden a začal dovážet pivovarské technologie. Myčka sudu je prvním zbožím, které přivezl z Prahy „brexit nebrexit“.

„Až přijde něco, co změní podmínky obchodování mezi Českem a Velkou Británií, tak potom se teprve zařídím. Zatím je to takové mlácení prázdné slámy,“ komentuje podnikatel.

Zdeněk žije v Británii už asi 15 let a za tu dobu tady dělal ledacos. V situaci, kdy řada občanů Evropské unie z britských ostrovů odchází a firmy hledají nová odbytiště, on začal právě teď, necelé dva měsíce před plánovaným brexitem, do Británie zboží dovážet.

„Vidím v tom neobvyklou příležitost a velmi často se příležitosti objevují tam, odkud ostatní davově utíkají,“ hodnotí pan Zdeněk.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme