Krize primátorky: Jihlavě hrozí spory s právníky

Mezi primátorkou Karolínou Koubovou a tajemníkem Magistrátu Evženem Zámkem jsou velké rozpory o úhrady faktur za právní služby.

Současný právní zástupce Jihlavy Marek Bánský poslal do Jihlavy zálohovou fakturu na půl milionu korun. Bývalý právní zástupce Jihlavy Radek Ondruš poslal Jihlavě fakturu za desítky hodin práce při rekonstrukci právních spisů, které město údajně nemá (dokument zde).

Podle zdroje blízkého vedení města nyní Jihlavě hrozí výpověď smlouvy současného právníka Bánského pro nezaplacení půlmilionové faktury i upomínky bývalého právního zástupce Jihlavy Radka Ondruše.

S Ondrušem se vedení města snaží udržovat přátelské vztahy a udržet si ho „v rezervě“, pokud by současný právní zástupce Bánský nezvládl svou roli v právním zastupování města.

Úředníci Magistrátu dávají na jevo svůj vliv blokováním úhrady faktur minulému i současnému právnímu zástupci města.

Na celou situaci je uvaleno přísné informační embargo s tím, že tajemník Magistrátu je osobně zodpovědný za neprodyšné uzavření Magistrátu před úniky informací o nezaplacených fakturách. Město Jihlava již několik týdnů nekoná pravidelné tiskové konference, na kterých by mohlo objasnit problematiku rozporů kolem úhrady faktur za právní služby.

Žádné odpovědi

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů