Quantcast

Kanály MTV skončí v satelitní nabídce Skylinku

| Tisk

logo Výše uvedené tři stanice MTV na 19,2°E vypne společnost MTV Networks a díky tomuto kroku skončí v pre-paid službě MTV Unlimited, včetně platforem společnosti M7 Group, tedy i v nabídce česko-slovenské satelitní služby Skylink.

"Na satelitu pro zákazníky Skylinku tyto programy MTV přístupné nebudou," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. Trojice hudebních stanic MTV by se ale mohla objevit v nabídce internetové a mobilní služby Skylink Live TV. "U OTT verzi uvažujeme," doplnil Jaromír Glisník a poukázal na poměrně nízká sledovanost těchto stanic.

Vlastní satelitní distribuci MTV Dance, MTV Hits a MTV Rocks společnost M7 Group nechystá.

Mezitím získali klienti Skylinku jiné hudební tématické kanály a to dokonce v HD rozlišení - Óčko HD, Óčko Star HD, Óčko Expres HD a Óčko Black HD. Programy najde zájemce v nejnižším balíčku DIGITAL v rámci OTT služby Skylink Live TV. Diváci navíc mohou ze satelitu sledovat i jiné hudební programy - českou verzi polské stanice Power TV, která je šířena FTA, případně i německou verzi MTV, která je šířena na 19,2°E.

logo Programy MTV Rocks, MTV Dance a MTV Hits mohli zákazníci Skylinku teoreticky přijímat z nabídky srbského telekomunikačního operátora Telekom Srbija, který poskytuje služby také na pozici 23,5°E. Všechny tři stanice ale v únoru letošního roku odpojil.

Popisované tři kanály MTV jsou na 19,2°E součástí balíčků platforem MTV Unlimited, Skylink a HD Austria. Z ostatních platforem na 19,2°E byly již tyto stanice postupně vyřazeny.

technické parametry - MTV Hits, MTV Dance, MTV Rocks (do 30.9.2019):



satelit: Astra (19,2°E)
frekvence: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články