Hlavní obsah

Nováčci dostali záhul, pak zařídili gól. Slavia posouvá hráče na jejich limity, zjistili hned

Praha

Velký návrat pro jednoho, ideální debut pro druhého. Do party jim chyběl jen Laco Takács, který se v týdnu zranil. Jinak ovšem fotbalová Slavia hned při první příležitosti představila obě zbývající zářijové posily. Zkušeného Jakuba Horu a mladého Lukáše Provoda. Výsledek se dostavil. Provod po Horově asistenci uzavřel skóre ligového duelu se Slováckem na 3:0.

Nováčci v dresu Slavie zařídili třetí gól proti Slovácku. Lukáš Provod střílel, Jakub Hora nahrával Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Přišel sice z Českých Budějovic, v Edenu však zatím hostuje z Plzně. Slavia si ho tak pořídila rovnou od svého největšího konkurenta.

„Pár narážek už padlo. Jsem strašně rád, jak všechno dopadlo," usmívá se dvaadvacetiletý záložník Lukáš Provod.

Nic jsme jim nedovolili, vyhráli jsme zaslouženě, tak hodnotí zápas se Slováckem slávistéVideo: Sport.cz

Oproti tomu osmadvacetiletý ofenzivní záložník Jakub Hora nenavlékl sešívaný dres poprvé. V sezoně 2010/11 si připsal za Slavii 28 ligových startů a dva vstřelené góly. Teď přišel na hostování z Teplic, které byly poslední, do týmu mistra, který je navíc v tabulce první.

„Je to paradox. Jsem ale tady a soustředím se, abych dostal co možná nejvíc šancí a přesvědčil trenéra, že si zasloužím využití opce," plánuje Hora.

Trpišovský jim dal zabrat

Oba se zapsali mezi střelce v přípravném utkání s Chrudimí. Proti Slovácku nastoupil Hora od začátku a v 78. minutě nahrál na gól Provodovi, který byl na hřišti teprve devět minut.

„Všechno se událo hrozně rychle, jako ve snu. Z Budějovic jsem se přesunul do Slavie, odehrál jeden přátelský zápas a teď dostal prostor na dvacet minut v ligovém zápase. A hned dal gól. Takže pro mě je všechno jako z pohádky," jásá Provod.

Trenér Trpišovský dal hned po příchodu nováčkům zabrat.

„Nejtěžší bylo přizpůsobit se náročnosti trenérů. Myslím si, že po prvním týdnu jsem si trošku zvykl, i když mě ještě den před zápasem trochu bolely nohy," netají Hora.

„I v Budějovicích jsme trénovali dobře, ale tady je tempo a intenzita úplně jiná. Ještě jsem trefil reprezentační pauzu, kdy se trénovalo víc. Myslím, že náročnost hráče ve Slavii posouvá na jejich limity a že je jenom dobře, že se takhle trénuje," přidává se Provod.

Slavii v úterý čeká první duel Ligy mistrů na hřišti Interu Milán. Zatímco Provod na pohárové soupisce je, Hora nikoliv, takže na San Siru půjde na tribunu.

Reklama

Související témata: