Hlavní obsah

Francie - Austrálie 67:59Francouzi slaví po úžasném obratu bronz. Zklamaní Australané historický kov nemají

Aktualizováno

Basketbalisté Francie na mistrovství světa v Číně v utkání o třetí místo porazili 67:59 Austrálii a stejně jako na minulém šampionátu získali bronz. Jejich soupeř, který ve čtvrtfinále vyřadil českou reprezentaci, promarnil šanci vybojovat první medaili z velkých turnajů. Ve finále se od 14 hodin utkají Argentina se Španělskem.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Kouč Australanů Andrej Lemanis v rozhovoru s největší hvězdou Patty Millsem v utkání o třetí místo na MS v basketbalu.

Článek

Francouzi ještě ve třetí čtvrtině prohrávali o 15 bodů, ale v závěrečném dějství stejně jako ve čtvrtfinále s pětinásobnými šampiony z USA dokázali skóre otočit. Velkou zásluhu na tom měl Andrew Albicy, jenž v poslední desetiminutovce dal tři trojky. Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body Francouz Nando de Colo.

Francouzi si po bronzu z roku 2014 připsali druhou medaili z mistrovství světa. Australané, které dnes v Pekingu táhl 17 body Joe Ingles, si alespoň po dvou pátých místech vylepšili maximum ze světových šampionátů. Jejich nejlepším výsledkem na olympiádě jsou čtyři čtvrtá místa.

Foto: Jason Lee, Reuters

Francouzský basketbalista Evan Fournier střílí v zápase o bronz na MS v basketbalu s Austrálií.

Vyvrcholením celého programu světového šampionátu pak bude od 14 hodin souboj Španělska s hvězdným Marcem Gasolem a obrovského překvapení turnaje - mužstva Argentiny, které vede nestárnoucí, téměř čtyřicetiletý Luis Scola.

Mistrovství světa basketbalistů v Číně:
O 3. místo (Peking):
Francie - Austrálie 67:59 (11:16, 21:30, 42:46)
Nejvíce bodů: De Colo 19, Fournier 16, Albicy, Batum oba 9 - Ingles 17, Mills 15, Kay 9. Fauly: 17:20. Trestné hody: 13/8 - 9/5. Trojky: 9:4. Doskoky: 38:36

Reklama

Související témata: