Dnes Středa - polojasno 9°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 11°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Nohejbalovému turnaji Na Františku přálo počasí
Nohejbalový turnaj Na Františku měl výbornou úroveň. Foto (2x): Petr Našic

Nohejbalovému turnaji Na Františku přálo počasí

Nohejbal je sport s dlouhou národní tradicí, kterou udržují i v Praze 1, kde tamější radnice pravidelně pořádá populární turnaje. I tentokrát se Na Františku sešla výborná konkurence z první městské části i dalších míst metropole – ze Žižkova, z Vršovic nebo Bohnic.  

Za krásného počasí byly k vidění vynikající výkony a celkoví vítězové se na první místo a krásný pohár pořádně nadřeli. „Dali jsme do toho úplně všechno,“ potvrdil kapitán vítězného týmu a organizátor turnaje Jan Kechner.

Nasazení sportovců ocenil i radní Prahy 1 pro spolky a kulturu Petr Burgr (My, co tady žijeme / KDU-ČSL), pod jehož záštitou se sportovní turnaje první městské části konají. „Je pravda, že turnaj musí mít své vítěze i ty, kteří skončili na dalších místech. V tomto turnaji jsou ale vítězi všichni,“ prohlásil s uznáním.

nohejbal-praha-1-a

Zprava: radní Prahy 1 Petr Burgr a kapitán Jan Kechner se svým týmem.

Petr Burgr pozval také všechny sportovce na další akci, kterou bude v sobotu 21. září od 14 do 18 hodin „Plavání s MČ Praha 1“ v bazénu Tyršova domu (vstup ze Všehrdovy ulice). Vstup je bezplatný, registrace probíhá až na místě, tratě jsou vypsány pro všechny věkové kategorie a přijít můžete kdykoliv. „Všichni jste zváni a opět na vás čekají krásné poháry," pozval Petr Burgr.

Další informace ZDE: https://www.praha1.cz/udalosti/plavani-s-mestskou-casti-praha-1/


Autor: TZ, red

Dyzajn market Máj

Dnes v 15:48

Dyzajn market Máj se koná 18. a 19. května na Výstavišti v Holešovicích, oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma a bez bariér.

Seafood & Prosecco opět na Grébovce

Dnes ve 13:44

Nejlepší kalamáry, krevety, chobotnice, tuňáka, pražmu, mořského vlka a další laskominy z grilu na dřevěném uhlí v neděli 28. dubna od 12 hodin. Chybět nebudou ani oblíbené předkrmy v podobě oblíbených tataráků a pomazánek.

Čarodějnický rej u sokolovny v Praze 15

Dnes v 10:36

Před Švehlovou sokolovnou se 30. dubna slétnou čarodějnice. Soutěže, sladké ceny, buřtíky a oheň, začíná se v 17 hodin.

Cvičení v parku

Dnes v 09:05

Seniory oblíbené bezplatné cvičení s prvky tai chi v parku Na Pankráci v Praze 4 začíná 14. května.

Pražská lítačka letos již podvanácté

Dnes v 08:58

V pátek 26. dubna se koná  12. ročník závodu Pražská lítačka. Nově lze jako dopravní prostředek použít trolejbus nebo sdílené kolo. Registrace účastníků je od 15 hodin v Muzeu MHD ve Střešovicích, kde se také nachází cíl.

Praha 1: Den otevřených dveří Střediska sociálních služeb

Dnes v 07:36

Zájemci z řad seniorů a jejich rodin se mohou přijít podívat do Střediska sociálních služeb v pondělí 29. dubna.

Komentovaná vycházka: Vršovice plné umění i průmyslu

Včera v 19:54

Vydejte se na průzkum desáté městské části a objevujte ji hned několika způsoby. Praha 10 nabízí svým obyvatelům možnost objevovat a poznávat místní rozmanitosti a zajímavosti.

Jarní Karlínský street food festival

Včera ve 13:53

Jarní Karlínský street food festival se uskuteční v neděli 28. dubna na Karlínském náměstí. Těšit se můžete na více než 50 stánků s nabídkou té nejlepší moderní gastronomie. Ke skvělému jídlu a pití patří i parádní živá muzika a DJská vystoupení.

Návrhy designérů na Viadukt Karlín najdete na výstavě

Včera v 08:39

Výstava všech návrhů nové identity Viaduktu Karlín nabídne všech 78 návrhů od designérů a designérek.

Street food + Amerika na Smíchovské náplavce

Včera v 08:26

Projíst se Amerikou křížem krážem můžete 27. dubna na Smíchovské náplavce. Cesta povede od šťavnatých burgerů, hot dogu či corndogu, trhaného vepřového, přes mac´n´cheese, mexické tacos, empanadas, argentinské steaky až po pikantní kuřecí křídla.

Dny dobrovolnictví 2024

Včera v 07:10

Česká republika se chystá na událost, která na konci dubna propojí dvanáct krajů, stovky organizací a tisíce lidí ve prospěch společného dobra. Součástí bude i Praha 4, která dobrovolnictví dlouhodobě podporuje. Dny dobrovolnictví proběhnou ve dnech 25. – 28. dubna a jejich součástí bude...

Další články
Nahoru