Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Urputnou bitvu těžkých vah rozhodl až v nájezdech Orsava. Kometa porazila Třinec

Plno kvalitních útočníků na obou stranách, branek však skromný počet. V bitvě 2. kola extraligy mezi Kometou Brno a Třincem padly pouze dvě ze hry a obě od obránců - Jana Štencla a Tomáše Kundrátka. Utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, po nichž berou první vítězství v sezoně Brňané. Vítěznou penaltu dal Jakub Orsava.

Brněnský útočník Peter Mueller v souboji s Patrikem Hrehorčákem z Třince
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Třinec byl v duelu střelecky aktivnější, přesto padl. "Soupeř měl tlak, uhráli jsme to do prodloužení, moc se toho neudálo a nájezdy jsou vabank. Jsem rád, že jsme tak silného soupeře porazili za dva body a věřím, že nám to přidá i sebedůvěru do dalších bojů," prohlásil brněnský kouč Petr Fiala.

Kometa začala ve velmi svižném a útočném tempu. Už ve třetí minutě se řítili dva na jednoho Mueller s Holíkem, ale koncovku nezvládli. Kromě prvního útoku se výtečně ukázala i formace s Plekancem, ale ani jí nebylo souzeno v úvodu dát gól.

Kometa nevyužila první přesilovou hru, ale stejnou výhodu neproměnil ve vedoucí gól ani úřadující šampion. Největší šanci Ocelářů spálil po patnácti minutách hry Hrehorčák, jenže neuspěl při nájezdu z úhlu, ani při dorážce a objetí Vejmelkovy branky.

První gól tak slavila Kometa a zúročila převahu ze závěru první třetiny. Bartošák jen vyrazil prudkou Zaťovičovu střelu z mezikruží a důrazný Štencel zblízka překonal Bartošáka. "Už jsem chtěl jet střídat, ale oni nějak zazmatkovali v obraně. Procpal jsem se tam, gólmanovi to vypadlo a já měl prostor k zakončení," popsal gól Štencel.

Ve druhém dějství přidal Třinec směrem dopředu, vytvořil si střelecké příležitosti sice ne z kategorie vyložených, ale takových, při nichž vynikl a získal jistotu gólman Vejmelka, který je jedničkou mezi brněnskými tyčemi na začátku sezony.

Činil se ale i Bartošák na druhé straně, to když ve 28. minutě vystihl přesně mířenou střelu k tyči od veterána Plekance. Jednu z mála chyb třinecké defenzívy mohl potrestat Holík ve 32. minutě, ale v samostatném nájezdu těsně netrefil branku. "Škoda této šance, mohli jsme vývoj zápasu strhnout na naši stranu," litoval Fiala.

Třinec byl přece jen odměněn za svoji aktivitu. Stránský našel v útočném pásmu najíždějícího obránce Kundrátka, který přesně umístěnou střelou k tyči vyrovnal. A nemuselo zůstat u jedné trefy. Vrána se ocitl sám před Vejmelkou, ale skvělý zákrok brněnského gólmana jeho šanci zmařil. "Vejmelka potvrdil svoji formu z přípravy a oprávněnost nominace do branky," těšilo Fialu.

Ve třetí třetině měl více ze hry Třinec, ale brněnská defenzíva v čele s Vejmelkou pracovala bezchybně. Gólman Komety vychytal Ondřeje Kovařčíka při nájezdu, kousek chybělo po teči Adamského. "Parádně jsme bruslili, měli jsme více ze hry a mrzí mě, že jsme nedali gól," řekl kouč hostů Václav Varaďa.

Prodloužení se hrálo až příliš opatrně, nezrodila se v něm žádná šance a tak rozhodly nájezdy. Na gól Muellera odpověděl Stránský, ale poslední slovo měl s notnou dávkou štěstí Orsava. "Puk mi poskakoval před hokejkou, ale stihl jsem jej ještě zvednout přes brankáře," usmíval se autor vítězné trefy.

2. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávka: 17. Štencel, rozhodující nájezd Orsava - 33. Kundrátek (M. Stránský). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7306.

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, Lev, Orsava - Jenyš, Kusko, Plášek. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Třinec: Bartošák - Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Haman, Gernát - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články