Netatmo představilo inteligentní bezpečnostní systém s kamerou

16. 9. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Netatmo)
Netatmo zlepšuje zabezpečení domácností pomocí nového inteligentního bezpečnostního systému s kamerou. Skládá se z interiérové Kamery, sirény a snímačů pro detekci otevřených oken a dveří. V případě pokusu o vloupání dostane uživatel v reálném čase upozornění na smartphone a siréna spustí alarm o síle 110 dB.

Inteligentní interiérová kamera Netatmo upozorní uživatele v reálném čase prostřednictvím oznámení na mobilní telefon. Díky technologii rozpoznávání obličeje dokáže kamera rozlišit mezi známou a neznámou tváří, zvířetem či pohyby, kterým není třeba věnovat pozornost. Když kamera detekuje neznámou tvář, dostane uživatel v reálném čase upozornění na svůj smartphone s fotografií a videozáznamem události.

Snímače pro detekci otevřených oken a dveří zachycují jakýkoli pohyb nebo vibrace na dveřích či oknech signalizující jejich pokus o otevření. Uživatel okamžitě dostane upozornění na smartphone – například „Zjištěn pohyb u kuchyňského okna“.

Inteligentní snímače umožňují uživateli kontrolu stavu dveří a oken přímo v aplikaci. V závislosti na nastavených parametrech mohou také uživatele po určité době upozornit, pokud jsou dveře nebo okno otevřeny příliš dlouho.

Interiérová siréna funguje s kamerou a inteligentními snímači. Když kamera zjistí přítomnost nevítané osoby, nebo pokud snímače zjistí pohyb dveří či okna, automaticky spustí ohlušující alarm o síle 110 dB. Sirénu lze také spouštět nebo deaktivovat z aplikace Netatmo Security.

Uživatel si může nastavit parametry systému s kamerou z aplikace Netatmo Security podle svého a dostávat pouze užitečná upozornění. Například si může naprogramovat alarm tak, aby se podle různých kritérií spouštěl, když není doma: pokud kamera spatří neznámý obličej nebo pohyb, nebo zjistí-li snímače pohyb u dveří či okna.

Z aplikace lze také aktivovat různé předem nahrané zvuky, jako je štěkání nebo pravidelné pípání, které vyvolají iluzi, že obyvatelé jsou doma a tím odradí lupiče.

Pro zjednodušení se systém automaticky zapne, když uživatel opustí dům, a zase se vypne po jeho návratu. Toto umožní technologie rozpoznávání obličeje, kdy systém zachytí přítomnost uživatelů doma a sám se vypne.

Uživatel může také deaktivovat upozornění zasílaná snímači ve chvíli, kdy jsou doma rodinní příslušníci. Nedostává tedy zbytečná oznámení, pokud někdo z rodiny otevře okno, aby vyvětral.

Všechny funkce jsou k dispozici zdarma. Za používání systému nebo přístup k jeho informacím se nevyžaduje žádné předplatné ani další poplatky.

Pořízené videozáznamy se ukládají lokálně na interní kartu typu microSD. Lze je také automaticky přeposílat a archivovat na osobním Dropboxu či FTP serveru uživatele.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Hanwha Vision: PTZ kamery XNP-C9310R a XNP-C7310R

7. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Vision)
Společnost Hanwha Vision představila nové kamery AI PTZ Plus, XNP-C9310R a XNP-C7310R. Novinky využívají umělou inteligenci pro rychlé přiblížení a zaostření, což umožňuje lepší přehled o situaci a rychlejší reakci. Čtěte více

Milan Obertík se stal ředitelem nově vzniklé divize Konica Minolta Forxai Video Vision

29. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Konica Minolta)
Tuzemská Konica Minolta posiluje v oblasti kamerových řešení a zakládá specializované oddělení s názvem Forxai Video Vision. To se pod vedením Milana Obertíka zaměří na rozvoj aktivit zaměřených na využití průmyslových kamer a systémů umělé inteligence programovaných ve vývojovém centru Konica Minolta v Brně. Čtěte více

Solární panel Tapo A200 vyřeší problém s napájením bezdrátových kamer

28. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představila jednoduchý, ale efektivní solární panel Tapo A200 určený pro nepřetržité napájení exteriérových bezdrátových kamer Tapo. Čtěte více

Víc než 150 produktů Axis získalo kyberbezpečnostní certifikaci ETSI EN 303 645

20. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Axis Communications)
Společnost Axis Communications získala certifikaci shody s normou pro kybernetickou bezpečnost ETSI EN 303 645. Certifikace platí pro širokou škálu produktů Axis s operačním systémem AXIS OS 11 nebo vyšším a vztahuje se víc než na 150 současných zařízení Axis i na zařízení nová, která uvede trh. Čtěte více