Renault už si hledá náhradu za Ricciarda

Příchod Estebana Ocona příští sezonu nebude v dohledné době jediná jezdecká změna, na kterou se francouzská stáj připravuje. Tým by měl v roce 2021 opustit Daniel Ricciardo.

Štítky: Cyril Abiteboul Daniel Ricciardo Esteban Ocon Renault Zveřejněno 16. 09 2019 — Lukáš Štěrovský

„Investujeme do našich jezdců v akademiích a doufáme, že jednoho z nich budeme mít ve formuli 1 v roce 2021,“ řekl na tiskové konferenci v Monze šéf stáje Cyril Abiteboul. „Je to dynamická změna, být připraven na mladé jezdce v našem týmu. Není to něco, čeho bych byl schopný dva roky nazpátek, ale s tím, jak tým dospívá, si to nyní dokážeme představit.

Mít Ocona bude dobrý test, abychom viděli, zda jsme schopni něco takového zvládnout. Je rozdílné vést někoho ve 20, 22 nebo ve 30 letech,“ prohlásil Abiteboul. Nepřímo tak sdělil, že Ricciardovy dny jsou po roce 2020, kdy mu v Renaultu skončí smlouva, sečteny.

Šéf Renaultu znovu zopakoval, jak je těžké závodit proti zaběhlým týmům, jako je Mercedes, a doufá, že právě s Oconem za volantem se Renault konečně vyšvihne mezi špičku. „Věřím, že nám pomůže. Budeme pokračovat v tom, abychom se pro příští rok stabilizovali. Pak přijde velká změna pravidel, takže musíme opatrně promyslet, jak rozdělíme naše zdroje.

Esteban si je vědom naší současné situace, ale ta se oproti jiným týmům až tak neliší. Bude mít příležitost se rok učit a pak přejít do plně útočného módu,“ nastiňuje Abiteboul taktiku Renaultu, který se jako plně tovární tým vrátil do formule v roce 2016.

Diskuse k článku

Napsat komentář