16. září 2019 • 10:30

Nejlepší hráč mistrovství podle fandů? Satoranský vede, má 150 tisíc hlasů

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v basketbalu můžete ovlivnit i vy, kteří jste šampionát sledovali „jen“ v televizi nebo v online přenosech. Fanoušci z celého světa hlasují o hráči, který v Číně podával nejlepší výkony. Nejvýraznější osobnost českého týmu je jasná – Tomáš Satoranský! Mistrovství už skončilo, anketa ale ještě není uzavřená a český rozehrávač vede.



V hlasování na stránkách FIBA byl v pondělí ráno český rozehrávač na prvním místě s drobným náskokem na srbské křídlo Bogdana Bogdanoviče. Hlasovalo pro něj 40 procent fanoušků, tedy přibližně 145 tisíc milovníků basketbalu. Čtyři nejlepší týmy šampionátu sice mají ve 12členném výběru po dvou hráčích, jenže hvězdy Austrálie či Španělska zaostávají a v čele zuří česko-srbský souboj. Stejně jako v sobotním boji o páté místo.

Hlasovalo už 365 tisíc fanoušků z celého světa – přidejte se i vy ZDE>>>!

Satoranský na mistrovství světa táhl český tým, který pobláznil republiku a nečekaně se dostal až do čtvrtfinále, kde po boji padl s Austrálií. Následně porazil Polsko a v boji o páté místo podlehl srbským obhájcům stříbra. Pražský rodák je v přípravě pozic pro skórování nejlepší na celém turnaji – zaznamenal 68 asistencí! Mezi Čechy je i nejlepším střelcem a samozřejmě nejvytíženějším hráčem, který na palubovce stráví v průměru v každém zápase přes 33 minut.

„Je neuvěřitelné sledovat, co se v Česku děje, že lidi nechodí do práce, aby se na nás mohli dívat, v životě by mě nenapadlo, že se to stane. Je to skvělé, ta podpora je cítit, byla to jedna z věcí, proč jsme si dneska nemohli dovolit zápas vypustit, jsme podporovaní spoustou lidí a je to hrozně krásné,“ vnímá Tomáš Satoranský atmosféru v Česku.

Především díky němu skončil národní tým na mistrovství světa lépe než Spojené státy, kde se basketbalem živí. Jediný Čech v NBA se nově stal nejlépe placeným českým sportovcem, když přestoupil z Washingtonu do Chicaga.

Anketa mezi fanoušky probíhá odděleně od ceny pro nejužitečnějšího hráče mistrovství, tím byl v neděli vyhlášen mistr světa Ricky Rubio. V All-Stars týmu je také jeho spoluhráč Marc Gasol, Argentinec Luis Scola, Francouz Evan Fournier a právě Bogdan Bogdanovič.

FIBA

Témata:  basketbal, mistrovství světa, Tomáš Satoranský, sport, Basketbalové míče na Heureka.cz
Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud