fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

„Nečekal jsem, že soupeř bude tak nepříjemný,“ přiznal útočník Draků

16. září 2019 - 09:41

Zpět na seznam článků

Jan Milfait se stal jedním z hlavních hrdinů zápasu.

„Nečekal jsem, že soupeř bude tak nepříjemný,“ přiznal útočník Draků

Jedni na úvod sezóny vyhráli venku 5:1, druzí naopak prohráli na půdě soupeře hrozivě 1:10. Chtě nechtě tyto výsledky mohly navodit dojem, že Draci budou mít v domácím souboji s Moravskými Budějovicemi velmi lehkou práci. Zvlášť když soupeř ještě dorazil s osmi juniory na soupisce a pouze se třemi kompletními útoky.

Nestalo se. Odhodlaně hrající Moravské Budějovice naháněly Drakům strach o výsledek až do posledních minut. V závěru ale sehrál krásnou akci Daniel Vachutka, který servíroval kotouč na zlatém podnosu Janu Milfaitovi. Ten potvrdil roli, se kterou do Šumperku přicházel. Chladnokrevně nabídnutou příležitostí nepohrdl a zkompletováním hattricku rozhodl zápas.

Třech bodů si nesmírně vážíme, přiznal po utkání Martin Janeček foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

I pro šumperského trenéra Martina Janečka byl duel proti Moravským Budějovicím soutěžní domácí premiérou na střídačce Draků. A nakonec šlo o vítězný debut. Vítězství se ale nerodilo lehce, hlavně v úvodu byli hosté lepším týmem. „Do utkání jsme vstoupili nervózně a upřímně, na hokej se moc nedalo dívat. Z jednoho prostého důvodu, nebyli jsme kompaktní a z přemíry snahy jsme si ujížděli navzájem,“ vrátil se k nezdařenému vstupu do zápasu Janeček. „V podstatě ani jedno založení útoku nemělo hlavu ani patu. Pak jsme ještě dostali gól v oslabení, ale to se stává,“ smutnil trenér Draků.

Oba týmy v úvodním kole dosáhly diametrálně odlišných výsledků. Zatímco Šumperk vyhrál čtyřgólovým rozdílem ve Žďáru nad Sázavou, mladý tým z Moravských Budějovic utrpěl debakl 1:10 ve Valašském Meziříčí.

Podcenění však Janeček nepřipustil. „Přemýšlel jsem o tom, ale je ještě brzo po zápase a musím si to v hlavě přehrát. Na druhou stranu si ale nemyslím, že bychom soupeře podcenili. Spíš bych viděl problémy v přemíře snahy celého týmu se v prvním domácím utkání ligy předvést vlastním fanouškům, doma na svém ledě. A to bych prostě hráčům neupíral,“ konstatoval Janeček. Týmu pak chyběla přímočarost, se kterou se diváci seznámili v přípravném období. „Lehkost tomu opravdu chyběla. Jeden hrál do čtyř, pak zase všichni chtěli v osobních soubojích vyrýpnout kotouč pro sebe. K tomu se přidal houževnatý soupeř, který i přes mladé mužstvo hrál velmi dobře. Musím před Moravskými Budějovicemi smeknout, my doslova vydřeli tři body,“ dodal lodivod domácího celku.

Od druhé třetiny se šumperská hra zlepšila. A mnohdy byl soupeř pod setrvalým tlakem. „Od začátku druhé třetiny jsme opravdu byli lepším týmem. Měli jsme řadu šancí, nicméně soupeř zase každou naši chybu uměl potrestat. Proto byl neustále ve hře o výsledek. Až do konce utkání viděli diváci drama, dnes si nesmírně vážíme třech bodů,“ netajil úlevu z konečného výsledku Janeček. Ten se snažil jít v závěru úspěchu naproti, proto sáhl i do sestavy. „Potřebovali jsme nějaký impuls v závěru. Věděli jsme, kterým hráčům to tentokrát v zápase moc nejde, kterým zase ano. Nic ale nebylo za trest, prostě jsme potřebovali nějaké varianty tak, abychom zápas dotáhli do úspěšného konce. To se nakonec povedlo,“ uzavřel Martin Janeček hodnocení zápasu.

Klobouk dolů před Moravskými Budějovicemi, pochválil soupeře hrdina Jan Milfait. Útočník se stal jedním z hlavních hrdinů zápasu. Ve druhé třetině přispěl k obratu v utkání dvěma góly, v poslední třetině pak završil hattrick a zápas rozhodl. Celá první formace pak odehrála fantastické utkání, podepsala se pod všechny čtyři góly Draků. „Již ráno jsme si říkali, že by to mohlo být dobrý. Protože rozbruslení bylo opravdu šílený a ono to pak často bývá v zápase dobrý,“ usmíval se autor hattricku. Jenže i on přiznal, že soupeř Draky nečekaně potrápil. „Nečekal jsem, že soupeř bude takto nepříjemný. Hráli velice dobře. My jsme naopak měli pomalejší začátek, byli jsme nervózní z prvního domácího zápasu. Ale i tak klobouk dolů před Moravskými Budějovicemi, byť měli mladý kádr, tak hráli opravdu výborně,“ pochválil Milfait soupeře.

Právě první formace se nakonec stala rozdílovou. I přes dobrý výkon zbývajících útoků právě ona tentokrát dokázala dávat góly. „První třetina byla fakt slabá, ale pak jsme se prvním gólem chytli. Zatím nám to společně v útoku šlape, daří se celkově i týmu. Tak jen doufám, že v tom budeme pokračovat,“ usmál se Milfait.

Do Šumperka dorazil z Havlíčkova Brodu s vizitkou posily, která má v zápasech pravidelně bodovat a prostě být rozdílovým hráčem. Zatím tuto pozici plní. „Ve Žďáru dvě asistence, to mi snad ještě jednu zapomněli dopsat. Dnes tři góly, jsem za to rád, že takhle mohu týmu pomoci. Čeká se ode mne, že budu bodovat. Takže zatím dobrý. Důležité ale je, že tým má šest bodů, to je klíčový. Navíc kluci v útoku hrají výborně, sedli jsme si. Dnes mi servírovali puky do stoprocentních šancí. Dnes jsem tedy slízl smetanu já, příště jim to zase mohu oplatit,“ pochválil Milfait i své spoluhráče. Hlavně obě Vachutkovy přihrávky byly skvostné.

V závěru se Milfait dočkal hattricku. Během bouřlivých ovací žádná čepice tentokrát na ledové ploše nepřistála. „Moc na čepice na ledě nejsem zvyklý a v ten moment jsem si vlastně ani neuvědomoval, že by nějaká měla přiletět. Pro mne bylo důležité, že jsme ten gól dali. V závěru jsme měli obrovský tlak, točili jsme se už jen na dva útoky, abychom je pořádně zmáčkli. Naštěstí to vyšlo,“ oddechl si Milfait.

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Věra Václavková - Draci Šumperk

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.