Velmez na půdě Baníku prohrál

football-1350720 960_720FC Baník Ostrava B – FC Velké Meziříčí 4:2 (3:1)

Střelci: 7. a 17. Buchta, 41. Lokša, 87. Bolf – 27. Mezlík, 53. Foltyn (vl)

Rozhodčí: Pochylý, Machač, Černoevič

FC Baník Ostrava B – Murin – Russmann, Hasala, Velner, Foltyn (70. Mooc), Lehnert (46. Bolf), Buchta (82. Žák), Lokša (90. Raab), Celba (85. Urban), Pokorný, Kaloč, na lavičce Fukala, Netolička, trenér Tchuř

FC VM – Kruba – Bouček (83. Kotoun), Komínek, Šimáček, Pavlík – Řezáč (72. Kriegsmann), Šuta, (74. Simr), Puža, Mezlík, Demeter – Plichta, na lavičce Kolář, Mucha, trenér Smejkal.

ŽK: Buchta
ČK:
Diváci: 164

Nejlepší hráči: Buchta, Demeter, Celba

Před majitelem klubu a členy vedení FCB vstoupili domácí mladíci do utkání plní elánu. Ve 2. min průnik Russmanna zastavil Honza Šimáček. Ve 3. min centr Robina Demetera odvrátila domácí obrana do bezpečí. V 6. min hledal Michal Bouček na hrotu Tondu Plichtu, ten na přihrávku nedosáhl. V 8. min se dostal ve vápně k zakončení Buchta a střelou na zadní tyč překonal Rosťu Krubu 1:0. V 9. min přihrávku Kaloče zastavil Honza Šimáček. V 10. min odcentroval Martin Pavlík, domácí obrana byla pozorná. Ve 12. min odcentroval Celba, David Komínek centr odvrátil. Ve 13. min zahráli domácí rohový kop, centr Lokši odhlavičkoval David Komínek. Ve 14. min odcentroval Celba, Rosťa Kruba míč nezachytil, David Komínek míč odkopl do bezpečí. V 15. min centr Martina Řezáče domácí obrana odvrátila na rohový kop, ten rozehrál Robin Demeter, nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 18. min podnikli domácí povedený útok, po přihrávce Lehnerta se za obranu dostal Buchta a povedenou střelou zvýšil na 2:0. Ve 22. min našel Kaloč ve vápně volného Buchtu, jeho pohotovou střelu vykopl Rosťa Kruba na rohový kop. Ve 24. min se dostal k zakončení hlavou Lokša, bránu těsně minul. Ve 25. min se po přímém kopu dostal k zakončení hlavou Buchta, Rosťa Kruba byl pozorný. Ve 27. min našel Robin Demeter ve vápně Pavla Mezlíka, ten se uvolnil a povedenou střelou do horního koutu branky překonal Murína (2:1). Ve 28. min vystřelil z hranice vápna Celba, Rosťu Krubu nepřekonal. Ve 30. min to byl opět Celba, který se dostal k zakončení, Rosťa Kruba jeho střelu vyrazil. Ve 31. min centr Robina Demetera našel Martina Řezáče, ten domácí bránu přestřelil. Ve 32. min vystřelil z hranice vápna Celba, Rosťa Kruba míč zachytil. Ve 34. min se dostal k zakončení Foltyn, bránu těsně minul. Ve 41. min přišli hosté ve středu hřiště o míč, do útoku se dostal Lokša, který tvrdou střelou k tyči upravil na 3:1.

Ve 48. min přímý kop rozehrál Robin Demeter na Davida Komínka, ten trefil jen domácího obránce. V 53. min odcentroval Michal Bouček na Tondu Plichtu, v souboji o míč se domácí Foltyn trefil do vlastní brány 3:2. V 56. min roh Robina Demetera domácí obrana odvrátila do bezpečí. V 60. min se na hranici vápna dostal k zakončení Celba, bránu přestřelil. V 61. min našel Robin Demeter před bránou Tondu Plichtu, ten jeho přihrávku nezpracoval. V 62. min vystřelil z hranice vápna Lokša, Rosťa Kruba si z jeho střelou poradil. V 63. min našel Robin Demeter ve vápně Radima Šutu, ten však nevystřelil a o míč přišel. V 64. min průnik Lokši zastavil David Komínek. V 66. min se dostal do rychlého protiútoku Foltyn, jeho střelu zblokoval Honza Šimáček na rohový kop. Ten rozehrál Buchta, Celba hlavičkoval vedle. V 77. min se dostal ve vápně k zakončení Michal Bouček, trefil jen vybíhajícího Murína, následná střela Miloše Kriegsmanna šla vysoko nad domácí bránu. V 82. min odcentroval Michal Bouček, míč se dostal k Robinovi Demeterovi, který z první bránu netrefil. V 87. min podnikli domácí rychlý protiútok, na jehož konci byl osamocený Bolf a stanovil konečný výsledek 4:2.

Vyjádření trenéra Smejkala: V prvním poločase jsme svou pasivní hrou bez potřebného pohybu a napadání umožnili domácím snadnou kombinační hru, kterou dokázali i po našich chybách přetavit do snadného vedení. Ve druhém poločase přidali naši hráči na pohybu a na důrazu a utkání dokázali zdramatizovat, škoda promarněných šancí. Branka v závěru utkání už byla jen výsledkem naší snahy o vyrovnání.

Jaroslav Mynář

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.