Hlavní obsah

Vítězka US Open Andreescuová dostala klíč od města a ulici

Mississauga

Týden po senzačním triumfu na US Open si Kanaďanka Bianca Andreescuová užila slavnostní přivítání v rodném městě Mississauga. Za aplausu tisícovek fanoušků devatenáctiletá tenistka převzala od starostky Bonnie Crombieové symbolický klíč od města a také se dozvěděla, že po ní byla pojmenována ulice.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Bianca Andreescuová po vítězství ve finále US Open.

Článek

Andreescuová se v New Yorku stala první kanadskou grandslamovou vítězkou. Dcera rumunských rodičů se nezalekla ani ve finále americké hvězdy Sereny Williamsové a v neděli si v Mississauze na předměstí Toronta životní úspěch znovu vychutnala.

"Je to jednoduše šílené. Za vším je moře těžké práce, potu a taky vzestupů a pádů," řekla kanadská hrdinka. Sezonu Andreescuová začala jako 152. hráčka světového žebříčku a o osm měsíců později se stala královnou grandslamu ve Flushing Meadows.

Její vůli, píli i nadání ocenil také kanadský premiér Justin Trudeau. "Je inspirací pro všechny Kanaďany rozličného věku. Ale mám-li být upřímný, hlavně pro mladé lidi, protože těm ukázala, že mohou dosáhnout všeho," řekl na slavnosti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články