Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova a Sparty se v Drážďanech utkají až od 19:30

Litvínov

Zápas 45. kola hokejové extraligy mezi Litvínovem a Spartou, který se v sobotu 4. ledna odehraje pod širým nebem v Drážďanech, začne až v 19:30. Čas úvodního vhazování dnes oznámili zástupci obou klubů na svých oficiálních webech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťané (zleva) Michal Řepík a Vladimír Růžička ml., ilustrační foto.

Článek

Ve stejný den se na fotbalovém stadionu uskuteční i souboj týmů Dresdner Eislöwen a Lausitzer Füchse, který začne v 16:00.

"Nebylo snadné domluvit začátky utkání tak, aby splňovala přání obou televizních stanic, protože obě mají různé programové povinnosti. Zároveň se muselo koukat i na přání všech čtyř týmů, aby byli spokojeni všichni fanoušci," uvedla jednatelka pořádajícího německého klubu Eva Wagnerová.

Zápas druhé německé ligy bude vysílat televize MDR, duel Litvínova a Sparty O2 TV. "Byla spousta variant, kdo a kdy by měl začít, ale jako rozhodující faktor se nakonec ukázal požadavek německé televize MDR, která měla na vysílání pouze přesně vymezený časový prostor. Bylo pro nás zásadní, aby se obě utkání vysílala živě v televizi, jelikož máme závazky ke sponzorům," řekla Wagnerová.

Utkání může navštívit více než 30 tisíc diváků, což by byl extraligový rekord. Tím je dosud 21.500 diváků z ledna 2016, kdy se právě Pražané představili v Brně za Lužánkami proti domácí Kometě. Drážďanský stadion má pro fotbalové zápasy kapacitu 32.085 diváků.

V tuzemsku se před duelem v Brně hrálo pod otevřeným nebem i v roce 2011 na plochodrážním stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Brno. Přišlo 17 140 diváků.

Reklama

Související témata: