Jiří Černohorský je známou postavou v proruských aktivitách. Připomeňme, že Jiří Černohorský je spolu s Radkou Hladíkovou a Zdeňkem Chytrou vůdčí postavou hnutí a spolku Čest, Svoboda, Respekt. Zrovna tento spolek pořádá pravidelně akce pro Ruské středisko vědy a kultury v Praze. Právě Jiří Černohorský se „proslavil“ tím, že dvakrát strhl plachtu ze sochy maršála Koněva, čímž se dopustil přestupku. Tyto jeho přestupky a to, že nebydlí na Praze 6, bylo důvodem, že mu nebylo umožněno mluvit před zastupitelstvem Prahy 6. Připomeňme, že automatické právo účastnit se zastupitelstva obce či městské části (spojené i s právem promluvit na něm) mají jen osoby, které v dané obci/městské části bydlí. O ostatních osobách se hlasuje.

Následně s ním o „skandálním“ zamítnutí žádosti promluvit před zastupitelstvem udělal rozhovor Vladimír Franta ze Sputniku. Sputnik uvedl, že „videopřenos pro Sputnik před budovou byl nejspíše elektronicky rušen.“ O tom, jakou má Vladimír Franta k dispozici “techniku“ už náš web psal dřív.

S velkou pompou zase Sputnik přišel se zprávou, že zastupitel SPD Robert Vašíček nabídl přemístění sochy maršála Koněva na Prahu 11. Ten Robert Vašíček, který ještě v nedávné době vyjadřoval úctu muslimům a poněkud zvláštním způsobem omlouval zločiny Islámského státu. Problém v celé věci je ten, že Robert Vašíček je na Praze 11 opozičním zastupitelem a má tedy 1 hlas z 45. S Liborem Pechmanem dva. Vzhledem k tomu, že na Praze 11 vládne koalice Pirátů, hnutí ANO, ODS a klubu TOP 09 a STAN, takový přesun je silně nepravděpodobný. To se však z rozhovoru nedozvíme.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.