Americký patentový úřad USPTO nicméně včera publikoval čerstvý dokument US D859363S s prostým názvem Portable speaker. Autorem jsou inženýři z Microsoftu a jedná se o patent, který tentokrát nemá za úkol chránit nějakou sofistikovanou počítačovou technologii, ale vzhled. Vzhled přenosného reproduktoru, který na první pohled vypadá jako Google Home Mini.

O jeho funkční výbavě opravdu nic nevíme a je třeba podotknout, že si redmondská korporace o patent zažádala už v roce 2017, takže se možná jedná pouze o relikt někdejších velkých plánů s Cortanou, faktem však zůstává, že mezi autory najdete inženýry z Microsoft Teams.

TIP: Google rozdá sto tisíc chytrých reproduktorů Home Mini lidem s hendikepem

Některá zámořská média už tedy spekulují, že těch několik málo náčrtů malého přenosného repráčku znázorňuje zařízení, které, pokud jej Microsoft opravdu vyvíjí, bude sloužit spíše kdesi ve firmě, než u vás v obývacím pokoji.

Microsoft Teams je jedna z mnoha komunikačních služeb pro pracovní kolektivy, která se v poslední době těší stále větší popularitě a podobný malý reproduktor s mikrofonem by tedy mohl sloužit jako chytrý interkom do zasedačky, který otevře VoIP spojení s kolegy, ale zároveň do hry zapojí třeba zrovna Cortanu, která bude jako další člen konference zodpovídat nejrůznější podnikové otázky.