10 borců s nejdelší pauzou mezi odchodem a návratem do české ligy

10 borců s nejdelší pauzou mezi odchodem a návratem do české ligy

Čerstvě šestatřicetiletý stoper Tomáš Sivok se v pořadí krajánků s největšími rozestupy mezi prvním a posledním startem v české nejvyšší soutěži zařadil na desátou příčku.

Jeho poslední vystoupení za Spartu a opětovný start za Dynamo České Budějovice totiž odděluje dohromady jedenáct let a tři měsíce. Devět plejerů však zaznamenalo ještě větší odmlky - tři až čtyři z nich jsou navíc stále aktivní.

Rekordmanem je v tomto směru někdejší brankář Havířova, Viktorie Žižkov, SLušovic, Zlína, Prešova, Lokerenu a Anderlechtu Daniel Zítka, který si zdejší nejvyšší soutěž vyzkoušel po přesně šestnácti letech.

Více než třináct let ji v minulosti až do svých návratů nehráli ani Patrik Berger, Tomáš Rosický nebo Martin Jiránek, jenž stále neukončil kariéru a momentálně ho lze zastihnout v Olympii Radotín.

Ze současných krajánků působících mimo Fortuna:ligu by mohl brzy promluvit do desítky jednatřicetiletý stoper Augsburgu Marek Suchý, jenž působí v zahraničí od úvodu roku 2010 a za pár měsíců tak oslaví přesně dekádu v cizině.

Podobně na tom jsou i Tomáš Kalas, Vladimír Darida nebo Ondřej Čelůstka, jenž definitivně zamával české lize v létě roku 2011 a klidně ještě pár let v zahraničí vydržet může.

Hráči s nejdelšími pauzami mezi dvěma zápasy české ligy:

Daniel Zítka - 16 let
Martin Jiránek - 15 let, 9 měsíců
Tomáš Rosický - 15 let, 8 měsíců
Filip Hološko - 13 let, 2 měsíce
Patrik Berger, 13 let, 1 měsíc
Tomáš Galásek - 12 let, 3 měsíce
L. Hrdlička - 12 let, 2 měsíce
Jan Laštůvka - 12 let, 2 měsíce
Marek Jankulovski - 11 let, 4 měsíce
Tomáš Sivok - 11 let, 3 měsíce