Závodnice Jílková bojuje o místo v prestižní sérii W Series, myslí i na formuli 1

V prestižní formulové sérii W Series by příští rok mohla závodit i Češka. Gabrielu Jlíkovou čekají od pondělí ve Španělsku výběrové testy, ve kterých by si mohla vyjet účast v příští sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Almeira (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závody W Series.

Závody W Series. | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Do druhé sezony W Series se automaticky kvalifikovalo prvních 12 pilotek z inauguračního ročníku. Zbylých osm bude společně s dalšími závodnicemi, mezi které patří právě i Gabriela Jílková, bojovat o účast v další sezoně. Výběrový test ve Španělské Almeiře nebude podle Jílkové vůbec jednoduchý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závodnice Jílková bojuje o místo v prestižní formulové sérii W Series a myslí i na formuli 1

„Je vtipné to, že nám podali minimum informací. Myslím,že to je kvůli tomu, aby se na to člověk nemohl nějak extrémně připravit - buď to v ní je, nebo není. Jediné, co vím, je, že tam budu jezdit s formulí 3, se kterou se pak pojede příští sezona,“ říká pro Radiožurnál česká závodnice, kterou ve Španělsku čeká třídenní konfrontace s náročnými soupeřkami.

„Pročítala jsem si jména a když jsem viděla, že tam třeba jedna holka jela Le Mans a podobně, tak konkurence bude veliká. Jsem velký optimista, takže si myslím, že to půjde,“ věří si Gabriela Jílková.

Optimistický je před výběrovým testem i závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Od příštího roku začne nový motoristický šampionát pro ženy. Cílem je dostat závodnice do formule 1

Číst článek

„Podle mě u nás nemá mezi ženami konkurenci. Je to čtyřnásobná vítězka ankety Elišky Junkové, která se uděluje nejlepší české pilotce. Dokázala se uplatnit jak v motokárách, tak později ve formulích nebo mezi cestovními vozy. Z tohoto pohledu má dost zkušeností,“ myslí si Knoll.

Gabriela Jílková má velkou motivaci ve Španělsku uspět. Úspěšné závodnice v W Series by se totiž podle ní mohly v budoucnu dostat i do formule 1.

„Myslím, že to je jedna z velkých možností jak se tam dostat. Nemyslím, že jediná, ale hodně velká,“ říká Jílková.

Poslední ženou, která se v prestižním seriálu objevila, byla v roce 1992 Italka Giovanna Amatiová.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme