První plavba pro veřejnost! Mostečtí jachtaři se představili na jezeře
Členové mosteckého yacht clubu věří, že po dokončení jezera se klubu i všem Mostečanům otevřou nové sportovní možnosti. Foto: Yacht Club Baník Most
Sport

Most - V rámci víkendové Mostecké slavnosti se mohli návštěvníci výjimečně podívat k jezeru Most. Slunečný den přilákal k vodě na stovku zájemců, kterým členové Yacht Club Baník Most nabídli projížďky na jachtách. Vybudování jachtařského klubu na břehu nového jezera je jedním z cílů mosteckého sportovního klubu.

„Jsme moc rádi, že nám Palivový kombinát umožnil připojit se ke Dni otevřených dveří na jezeru Most a ukázat návštěvníkům slavnosti sportovní i rekreační jachting. Věřím, že naše spolupráce bude úspěšně pokračovat,“ říká trenér Yacht Clubu Baník Most Martin Záchvěj. Zájemci se na místě mohli dozvědět informace o nabídce klubu a jeho sportovních úspěších. Zážitkem, který přilákat kolem stovky zájemců, však bylo především svezení na vodě – k dispozici byla závodní plachetnice CAFE 24, jednoposádková Laser a loď kategorie Optimist, na které závodí děti od sedmi do patnácti let.

Členové mosteckého yacht clubu věří, že po dokončení jezera Most se klubu i všem Mostečanům otevřou nové sportovní možnosti. Velká vodní plocha v těsném sousedství města je unikátní příležitostí k rozvoji vodních sportů, ať už jde o kanoistiku nebo jachting. „Usilujeme o vybudování zázemí pro tyto sporty na břehu jezera. Chceme přitáhnout k jachtingu opět děti a celé rodiny, jako tomu bylo v počátcích na jezeře Dřínov a později i na Benediktu. Už brzy otevřeme nový zájmový kroužek pro děti,“ dodává Martin Záchvěj.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru