Rádio Lumen pokračuje v pořadu o romských misiích, autory jsou sami Romové

Rádio Lumen pokračuje v pořadu o romských misiích, autory jsou sami Romové
16. září 2019 Události Autor: Hana Kašpárková

Rádio Lumen připravuje do vysílání pokračování pořadu o romských misiích, který se stal při loňském setkání evropských křesťanských rádií nejlepší rozhlasovou iniciativou. K poslechu bude každé úterý od 21. hodiny.

Romskou misii založili před dvěma roky řeckokatolíci z Prešova. Jejím cílem je projevovat komunitě lásku a zlepšit společenské a sociálně ekonomické postavení Romů, jejich vzdělanost, duchovní a kulturní úroveň a kromě toho vyvíjet osvětu a zlepšovat jejich vztahy ve společnosti. Zástupci misie pořádají pravidelné evangelizační a pastorační aktivity ii celonárodní setkávání, jako jsou například romská pouť v Ľutině či festival FestRom.

Magazín s názvem Romové – misie možná, připravuje Radio Lumen ve spolupráci se zmíněnou řeckokatolickou komunitou, autory pořadů jsou však především samotní Romové. K poslechu bude pořad na slovenském křesťanském rádiu každé úterý ve 21 hodin, repríza ve středu v 8:30. Doposud stanice odvysílala 20 dílů, v následujících týdnech bude k poslechu dalších deset. Dostupné jsou také v audioarchivu zde.

Zdroj: Rádio Lumen, TK KBS

 

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony