Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Vivo NEX 3 5G přichází s displejem pokrývajícím 99,6 % přídě

17.9.2019, Milan Šurkala, aktualita

Nový high-endový telefon Vivo NEX 3 představuje zajímavý Waterfall FullView Display, který pokrývá neuvěřitelných 99,6 % plochy přední strany. Také bude nabízen ve verzi s podporou 5G mobilních sítí. 

Společnost Vivo představila nový high-endový smartphone NEX 3. Rozhodně nejde o tuctový telefon např. díky jeho obrazovce Waterfall FullView Display. Jde o 6,89” OLED displej s 1080p Full HD rozlišením, který má téměř plné pokrytí celé přední strany. S 99,6% pokrytím k pokoření sta procent už opravdu moc nechybí. Může za to i ten fakt, že je tu vyskakovací 16MPx selfie kamerka, která tak nevytváří žádný výřez nebo průstřel. Poněvadž displej přechází do boků, není zde místo pro žádná fyzická tlačítka. Jsou zde tedy jen virtuální na displeji s haptickou odezvou (Touch Sense). Na bocích displeje se pak mohou přehrávat různé animace např. když vyzvání telefon, v displeji je pak integrovaná čtečka otisků prstů.
 
Vivo NEX 3 5G
 
Vnitřním hardwarem je tu vysoce taktovaná verze Qualcomm Snapdragon 855 Plus s pokročilým chlazením Vapor Chamber Cooling System. K dispozici bude 4G LTE varianta i 5G verze, která bude mít navíc 5G modem Snapdragon X50, jenž podporuje nejen pásmo sub-6GHz, ale i mmWave. Operační paměť může mít kapacitu 8 GB nebo 12 GB, úložiště pak potěší solidními 256 GB a použitým rozhraním UFS 3.0. O grafiku se tu pak postará čip Adreno 640 GPU.
 
Pokud jde o fotoaparáty, trojici modulů vzadu Vivo nazývá Lunar Ring Camera System. Hlavní modul má rozlišení 64 MPx a světelnost F1,8, dále je tu širokoúhlý 13MPx modul a teleobjektiv, za nímž je rovněž čip s 13MPx rozlišením. Velmi solidní by měla být výdrž baterie. Akumulátor má vysokou kapacitu 4500mAh a podporuje hodně rychlé 44W nabíjení Super FlashCharge. Technologie WLAN Acceleration pak umožňuje zrychlit Wi-Fi připojení taháním dat ze dvou Wi-Fi sítí najednou. Vivo NEX 3 běží na operačním systému Android 9 s nadstavbou Funtouch OS 9.1. Cena a dostupnost zatím není známa. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama