Zoologická zahrada v Ostravě láká na vzácné lemury i další zajímavosti

Návštěvníci, kteří s oblibou využívali radovánek ostrova lemurů ve Zlínské zoo byli jistě jeho uzavřením nepříjemně zklamáni. Pokud jste i vy patřili mezi ně, určitě vás potěší, že podobnou atrakci si můžete užít znovu, ovšem musíte za ní zamířit do Ostravy.

Nebuďte však překvapení, v Ostravské zoo platí mnohem přísnější pravidla. Nebylo by žádoucí, aby lemuři díky neukázněnosti návštěvníků zdivočeli podobně, jako se tomu stalo ve Zlíně. Expozice lemurů se tedy otevírá jen v určitou hodinu a dovnitř nesmí psi, kočárky ba ani lidé v žabkách. Šlapat na trávu je přísně zakázáno, stejně jako krmení nebo dokonce hlazení lemurů. Pracovníci zoo jsou nekompromisní a neukázněného turistu okamžitě usměrňují do patřičných mezí.

Lemuři, které jinde neuvidíte

Kromě oblíbeného lemura kata tu najdete třeba i lemury Sclaterovy nebo lemury rudobřiché – ty mimochodem nikde jinde v ČR neuvidíte. A rozhodně nejde o jediné ostravské lákadlo. Namátkou připomeňme třeba odchovaná sloní mláďata nebo poměrně nově otevřené botanické stezky, které zavedou návštěvníky do dosud nepoužívaných částí zoo.

Expozice Tanganika nabídne damana stromového

Kromě Ostravy nabídne tohoto nevšedního nočního živočicha už jen zoo ve Dvoře Králové. Musíte za ním zajít do noční expozice a cestou si prohlédnete třeba velkolepé hrochy, vodní ekosystémy Afriky nebo nádherná mořská akvária.

Ujít by vám neměl ani Pavilon evoluce s tropickou džunglí uvnitř, na jehož místě si staří návštěvníci pamatují ještě nehezkou ubikaci pro vodní ptáky. Vidět tu lze množství tropického hmyzu a ryb, ale také šimpanze a to v opravdu obrovském výběhu, kde vás od jejich her bude dělit jen silné sklo.

Využít můžete také návštěvy unikátních skleníků o víkendech, dětské kontaktní zoo, rozmanitých atrakcí a dalších zajímavostí. V ostravské zoo se určitě nudit nebudete.

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.