Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kronika Královraha hledá nový domov

Kronika Královraha hledá nový domov

17.09.2019 Autor dO_od

Zatímco se s fantasy seriály roztrhl v posledních letech pytel, a začíná být trochu obtížné sledovat, která stanice chystá co, existuje jeden projekt, který za pozornost vskutku stojí. Je jím sága Kroniky královraha od spisovatele Patricka Rothfusse. Práva na velebenou knižní sérii vlastní studio Lionsgate TV, které se před pár lety dohodlo se stanicí Showtime, že společně vytvoří seriálovou adaptaci. Na tu pak měl kreativně dohlížet Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Mary Poppins se vrací), jehož hudební nadání hrálo v celém konceptu velkou roli, protože hudba je jedním z hlavních aspektů celé série.

 

Přetočme list, prioritou stanice Showtime je v současnosti akční sci-fi série Halo, jejíž rozpočet neustále roste, a z toho důvodu se zástupci stanice rozhodli, že Kroniku královraha (rovněž finančně náročný projekt) raději pustí. Práva jsou tak zpátky u Lionsgate TV, které teď celý projekt, včetně několika již hotových scénářů, nabízí dalším stanicím a streamovacím službám, mimo jiné i rozhazovačnému Applu. Studio projektu nicméně hodně věří a vidí v něm velký potenciál, což dokazuje i fakt, že kromě seriálu chystá také herní adaptaci, a především film, pod kterým je podepsán režisér Sam Raimi.

 

Knižní série vypráví příběh Kvotheho, hudebníka a dobrodruha, který v dětství ztratil rodiče, později se naučil umění magie, přežívat v divočině, boj zblízka, ale třeba i herectví a další užitečné věci, které z něj udělají legendárního hrdinu. Kdo četl knihy ví, že se jedná o takový zábavný mix Harryho Pottera a Hry o trůny, a vidět tenhle svět zpracovaný v nějakém vizuálním médiu by určitě stálo za to. Knižní trilogie momentálně čítá knihy Jméno větru a Strach moudrého muže, přičemž poslední knížka Dveře z kamene zatím nemá stanovené datum vydání.

Reklama

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023 Reklama

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

HBO chystá další prequel trůnů…

HBO chystá další prequel trůnů…

04.04.2023

Aby těch remaků, rebootů, prequelů a sequelů nebylo málo, dozvěděli jsme se, že kabelovka HBO potají kutí další targaryenský spin-off Hry o trůny. Tentokrát by mělo dojít na úplný počátek historie… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama