Dagmar Pecková promluvila: Babišovci mě chtěli zlikvidovat, tak si vymysleli lži

Mezzosopranistka Dagmar Pecková skončila jako operní pěvkyně. V rozhovoru s Pavlem Štruncem pro web info.cz srovnává českou a německou mentalitu. Podle Peckové bychom se měli od Němců naučit nezávidět a pracovat.

Dagmar Pecková bydlí přes třicet let v Německu se svou rodinou. „Od Němců bychom se měli naučit nezávidět a pracovat. Nemyslet si, že všichni všechno ukradli. U nás se od 90. let nevěří, že by něco mohlo být vypracované, a ne ukradené,“ řekla v rozhovoru pro info.cz. V české společnosti vidí problém mezi městem a venkovem.

S migrační krizí má Pecková jako obyvatelka Německa vlastní zkušenosti „Tam, kde bydlím já, kde je asi pět set obyvatel, se k nám přistěhovalo na padesát migrantů, rodin s dětmi, a my jsme je přijali,“ řekla. 

V růstu populismu vidí hlavní problém, který se objevuje v Čechách, ale i v Německu. „Všude ve světě vládne populismus, který slibuje, že vše vyřeší hned, tady na místě. Populismus podle mě rozděluje společnost. Část společnosti ví, že to takhle jednoduché není, a druhá část těm populistům věří a myslí si, že za ně vyřeší všechny jejich problémy,“ vysvětluje Pecková.

Pěvkyně vystupuje na demonstracích proti premiérovi Andreji Babišovi. Připomíná svůj spor s komunálními politiky Babišova hnutí ANO. „Mám tři roky festival Zlatá Pecka v Chrudimi, vznikly tam určité spory a lidé, kteří mi nepřáli a chtěli mě zlikvidovat, tak si vymysleli lži, že neplatím daně a okrádám spoluobčany na Chrudimsku. Můj plat byl ale lživě zaměněn za rozpočet festivalu,“ dodala. 

Související

Den beze spěchu ovlivní i chod orloje na Staroměstském náměstí.

Dnes je den beze spěchu. Lidem připomíná, že si tak mohou i zachránit život

Odložit některé aktivity může zachránit život, upozorňuje iniciativa, se kterou přišla Česká asociace pojišťoven. Třetí duben je dnem, kdy se symbolicky zpozdí některé události našeho života, abychom si uvědomili, že spěcháme zbytečně a často v těch nejhorších okamžicích, tedy i za volantem. Jen v loňském roce zemřelo podle Police ČR na českých silnicích kvůli nepřiměřené rychlosti 138 lidí.

Více souvisejících

Česká republika Andrej Babiš populismus Německo Dagmar Pecková

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel se v Česku nadále šíří. Nejvíce mezi náctiletými

V Česku bylo během minulého týdne evidováno 1476 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). V letošním roce již bylo odhaleno 9 370 případů pertuse.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy