InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fichtl cup ve Slabčicích nabídl atraktivní podívanou

SLABČICE - V sobotu 14. září se ve Slabčicích na Písecku uskutečnil sedmý ročník Fichtl cupu. Na pěkně připravené trati se za proměnlivého počasí představilo hned sedm kategorií. I diváci si přišli na své.

Nejprve symbolicky přišla na řadu nejmladší kategorie, tedy děti do deseti let. Zde se představilo hned čtrnáct závodníků. Závodilo se na trase o výměře 1500 metrů. Nejrychlejší zde byl Roman Valenta, na druhém místě skončil Vojtěch Škoda, třetí byl domácí Miroslav Škoch. To v části stejné kategorie akorát patnáctiletých si nejlépe vedl Jakub Kříž, druhý skončil Michal Troják, na třetím místě se umístil Jakub Kodad.

Další kategorií byl dámský pohár. Startovaly v něm pouze dvě závodnice, Lucie Řezníková a Monika Sikorová. Vyhrála prvně jmenovaná, která na trati předvedla skvělý výkon. Druhá Monika Sikorová ztratila zejména po špatném startu, kdy měla problém s nastartováním své motorky. Svou ztrátu už dohnat nedokázala.

Největší zastoupení závodníků ukázala tradičně spojená kategorie Stodolák + Klasik. V ní se představilo hned 44 závodníků. Jednotliví jezdci tvrdě, ale férově bojovali o své pozice už od úvodní zatáčky. V rámci této skupiny se jelo již na trati o výměře 2200 metrů. V první části Klasik se mezi jedenácti závodníky nejlépe umístili Ondřej Sekáč, na druhém místě Jiří Motyka a třetí skončil Milan Pechek. Ve druhé části závodního pole tzv. Stodoláku se závod nejvíce vydařil Vladimíru Charyparovi. Toho se v posledních v okamžicích pokoušel nahánět jeho týmový kolega Jan Málek. Tomu se to nakonec nepovedlo a skončil druhý. Už s větším odstupem dorazil do cíle třetí Luboš Řezník.

Poté přišla na řadu další spojená kategorie Speciál + Sport. V té první s názvem Speciál ovládl závod jeden z nejzkušenějších závodníků v celém startovním poli pětašedesátiletý Jiří Brousil. Toho se celý závod pokoušel marně nahánět o více než třicet let mladší Milan Kašpar. Třetí skončil úplně nejmladší závodník na startovní čáře teprve sedmnáctiletý Vojtěch Petráš. V druhé části závodníků v rámci tohoto závodu s názvem Sport byl nejlepší Ondřej Sekáč, ten vyhrál s více než dvouminutovým náskokem před Davidem Verbným. Pro bronz si dojel Otakar Loquenz.

Předposlední kategorie byla opravdu speciální. Představily se v něm totiž tzv. side cary. Zde se logicky představilo méně závodníků, konkrétně tři. Není totiž vůbec jednoduché ovládat tento stroj. Zde vyhrálo duo pod názvem Plachý, druhý byl tým Opatrný a na třetím místě skončilo duo Jedlička.

Úplně posledním kláním bylo soutěžení v kategorii Tandem. Zde se v nejlepším světle předvedl Miroslav Šíma. Ne o moc horší zůstal Vojtěch Květ, ten na vítěze ztratil pouhopouhou vteřinu. Třetí se v tomto závodě umístil Filip Stehlík.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace