Herečka o sobě říká, že může na někoho působit arogantně. Jedná se ale jen o masku, která ji má ochránit před ostatními. Jistě i před bolestí, které už si prožila víc než dost. Nejprve před lety tragicky přišla o tatínka. „Táta byl jediný, o kterého jsem se nikdy nebála, a přesto odešel brzy, tragickou smrtí. Zabil ho elektrický proud,“ přiznala podle serveru stars24 v rozhovoru pro magazín WHAT.

„Jsem sirotek, rodiče už nemám, maminka zemřela před dvěma lety, taky brzy,“ doplnila tehdy Čvančarová, která se přitom o mámu Jitku v posledních letech starala. Ta totiž trpěla 16 let těžkou chorobou krve, která se poslední rok přehoupla v akutní leukemii. „Během dvou let jsme doprovázeli Petrova tatínka a pak mou maminku,“ říká herečka známá ze seriálu Most!

„Považovali jsme za samozřejmost, že ji dochováme doma. Nebylo to snadné,“ uvedla Čvančarová pro magazín Marianne, kde popisovala i detaily. „Ke konci vážila sice pouhých pár desítek kilo, ale každý, kdo má zkušenost s ležícím člověkem, ví, jak těžké je manipulovat s bezvládným tělem. Trpěla velkými bolestmi, dusila se.“ Maminku měla doma i v době, kdy celé Česko mělo oči jen pro její nadupaný dekolt na karlovarském filmovém festivalu.

„Chtěla jsem jí co nejvíce pomoct od bolesti a stresu, aby odešla doma, smířená a milovaná. Musela jsem se zdravotnicky dovzdělat, naučit se injekčně podávat léky, zavádět kanyly, pracovat s kyslíkem,“ přiznala Jitka s tím, že 15. července, když došlo na nejhorší, maminku držela za ruku.

Jedinou oporou v těch chvílích jí byl její manžel, tanečník Petr Čadek (40). „Nikdy mu nezapomenu, co všechno dokázal udělat pro mou maminku. Máme mezi sebou velmi silné pouto a s našimi dětmi tvoříme dohromady něco, čeho si nesmírně ceníme a chráníme si to,“ pochvaluje si brunetka svého milovaného partnera, s nímž má dvě děti - dcerku Elenu Emilii (7) a syna Theodora (1). Mladší z potomků se přitom narodil přesně rok od smrti Jitčiny mámy.

Fotogalerie
39 fotografií