Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bolest Jitky Čvančarové: Mámu jí vzala nemoc, kterou trpí Karel Gott, tátu zabil proud

Bolest Jitky Čvančarové: Mámu jí vzala nemoc, kterou trpí Karel Gott, tátu zabil proud
Zdroj: extra.cz
+ Dalších 8 fotografií
neštěstí
Herečka Jitka Čvančarová (41) prohlásila, že na lidi může působit arogantně. Jde ale jen o masku, kterou se prý chrání před ostatními a především před bolestí. Té si ve svém životě vytrpěla víc než dost a promluvila o ní pro magazín WHAT. Svěřila se s tragickou smrtí svého tatínka a s ošklivou nemocí, kvůli níž tento svět opustila její maminka. Toutéž chorobou nyní trpí Karel Gott (80).

Jitka Čvančarová je uznávanou českou herečkou, kterou mají diváci rádi ve všem, v čem hraje. Ačkoliv se jí v kariérní rovině daří, její rodinu zasáhla spousta smutku. První velkou tragédií byla nečekaná smrt tatínka. „Táta byl jediný, o kterého jsem se nikdy nebála, a přesto odešel brzy, tragickou smrtí, zabil ho elektrický proud,“ sdělila podle serveru stars24.cz v rozhovoru pro magazín WHAT.

Jsou to dva roky, co se herečka musela vypořádat i s odchodem milované maminky, která byla dlouhodobě nemocná. Šestnáct let trpěla chorobou krve, která v posledním roce jejího života přešla v akutní leukemii Toutéž nemocí nyní trpí i národem milovaný zpěvák Karel Gott Ten nyní dle svých slov podstupuje ambulantní léčbu a dojíždí na kontroly do nemocnice, kde lékaři sledují jeho celkový zdravotní stav.

„Ke konci vážila sice pouhých pár desítek kilo, ale každý, kdo má zkušenost s ležícím člověkem, ví, jak těžké je manipulovat s bezvládným tělem. Trpěla velkými bolestmi, dusila se,“ popsala těžké období Čvančarová pro magazín Marianne. „Považovali jsme za samozřejmost, že ji dochováme doma. Nebylo to snadné,“ dodala.

Herečka se o svou maminku rozhodla postarat sama a podřídila tomu skutečně vše. „Chtěla jsem jí co nejvíce pomoct od bolesti a stresu, aby odešla doma, smířená a milovaná. Musela jsem se zdravotnicky dovzdělat, naučit se injekčně podávat léky, zavádět kanyly, pracovat s kyslíkem,“ uvedla Jitka. Maminku držela za ruku, když naposledy vydechla.

Jitce Čvančarové byl po celou dobu oporou manžel Petr Čadek, s nímž se seznámila v soutěži StarDance. Svatba proběhla roku 2011 a manželé společně vychovávají dceru Elenu Emilii a syna Theodora Christiana.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy