Set a půl to bylo dobré. Pak ale přepnuli na vyšší obrátky, hodnotí zápas s Poláky blokař Zajíček

Čeští volejbalisté utrpěli na mistrovství Evropy dosud nejvyšší porážku. S Polskem prohráli 0:3 na sety. Ve druhé sadě dokonce uhráli pouze 12 bodů.

Rotterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté na favorizované Poláky nestačili.

Volejbalisté na favorizované Poláky nestačili. | Zdroj: www.cev.lu

„Jiný svět. Jsou to Poláci, prohráli jsme 3:0. Ale trochu ve mně čpí takové zklamání. Neodevzdali jsme úplně špatný výkon, set a půl to bylo dobré, jenže pak zapnuli na vyšší obrátky, na vyšší rychlostní stupeň a to už pak byl jen kolotoč a už jsme tam dávali drobné,“ pro Radiožurnál stroze zhodnotil konfrontaci s aktuálně nejlepším týmem světa blokař Adam Zajíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

'Poláci jsou mistři světa. Proti nim se musí podat nadstandardní výkon.' Jak hodnotí volejbalisté zápas s Polskem na mistrovství Evropy, si poslechněte v reportáži Petra Kadeřábka

Čechům svitla naděje pouze v úvodu druhého setu, kdy vedli o čtyři body. Pak ale jakoby už tak výborně hrající Poláci ještě zvýšili obrátky a národnímu týmu dovolili uhrát do konce sady jen čtyři body. Naprostá dominance polského celku.

Volejbalisté dostali lekci od mistrů světa, proti Polsku neuhráli ani set

Číst článek

„Poláci jsou mistři světa. Proti nim se musí podat nadstandardní výkon, což jsme nepodali,“ popsal výkon svých svěřenců trenér Michal Nekola. Poláci ale nedominovali jen na palubovce. Halu zaplnili příznivci v bíločervených barvách. Troubili, zpívali, tleskali - dlouho před zápasem, během něj i po něm.

„Poláci mají vždycky obrovskou podporu svých diváků. Fanoušci jsou úžasní a v takové atmosféře se vždycky hraje dobře každému týmu. I když nebyli naši ti fanoušci, v takové atmosféře se hraje dobře,“ doplnil Michal Nekola.

„Atmosféra byla neskutečná. Tady v tom se hraje vždycky lépe než v poloprázdné hale. Poláci nádherně fandili a díky jim za to,“ poděkoval polským fanouškům Adam Zajíček. Takovou atmosféru už na šampionátu nezažije. Celá skupina se stěhuje do Amsterodamu a tam už tak početná polská menšina nežije.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme