bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loajalita na prvním místě. Marner odmítl dvě nabídky, tvrdí jeho agent

17. září 2019, 15:45

Jan Vojkůvka

Útočník Mitch Marner, který se může radovat z nedávno uzavřené šestileté smlouvy s Torontem, měl pořádně perné léto. Jeho oficiální zástupce, Darren Ferris, prozradil pro TSN, že odmítl hned dvě "offer sheets", tedy nabídky jiných týmů pro omezeně volného hráče.

„V létě tu byly dvě nabídky, které mu byly předloženy,“ uvedl Ferris v rozhovoru pro rádio pořad TSN "First Up". „Dvě příležitosti, které odmítl. Řekl mi: 'Darrene, nechci to podepsat. Chci zůstat v Torontu.' Takže jsme obě nabídky odmítli,“ podotkl.

Od koho tyto nabídky přišly a v jaké byly hodnotě, se Ferris nezmínil. Slova svého agenta potvrdil i Marner, jenž ovšem také nechtěl být konkrétní. „Bylo to na začátku léta. Ale cílem bylo zůstat v Torontu. Takže jakmile se Darren zmínil, řekl jsem mu, že nechci tuto možnost nijak zkoumat. Neměl jsem o tyto nabídky zájem, takže jsem se ani neptal na moc detailů,“ řekl Marner.

Marner se odmítnutím nabídek jiných týmů nepřipojil k Finovi Sebastianu Ahovi, který naopak na začátku léta podepsal nabídkovou listinu Montrealu na 5 let s průměrným výdělkem 8,454 milionů dolarů. Carolina, jež držela práva na tohoto omezeně volného hráče, nabídku Montrealu dorovnala.

Cílem dvaadvacetiletého Kanaďana bylo podepsat smlouvu v Torontu. Nejlépe ještě před začátkem tréninkového kempu, a to bez zbytečných riskantních kroků. Věci se daly nakonec do pohybu minulý týden. Generální manažer Toronta Kyle Dubas, který přinejmenším o jedné nabídce pro Marnera věděl, se s hokejistou dohodl na osobním setkání ve čtvrtek. A v pátek byla smlouva dohodnuta.

„Pročistili jsme vzduch,“ okomentoval to Marner.

Agent Darren Ferris k tomu poznamenal, že Dubase tlačil čas. Nejen kvůli hrozbě dalších nabídkových listin, ale také kvůli problémům s platovým stropem. Jakmile by nebyla podepsána smlouva s Marnerem včas, zatížení platového stropu by při pozdějším podpisu stoupalo.

„Mitch chtěl zůstat v Torontu a celá organizace na tom tvrdě pracovala, hlavně Kyle (Dubas). V jednáních to bylo chvilkami nahoru a dolů, ale to je normální. Nakonec se podařilo všechno dohodnout včas, aby Mitch stihl kemp, což chtěl,“ dodal Ferris.

Marner podepsal s Torontem šestiletou smlouvu ve výši 65,358 milionů dolarů. Během první sezony si přijde hned na 16 milionů díky vysokému podpisovému bonusu (15,3 milionů).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.