Součástí oslav 25. výročí založení Oblastní charity Kutná Hora budou koncerty známých písničkářů, divadlo, beseda, mše i setkání s indickými hosty z projektu Adopce na dálku

Oblastní charita v Kutné Hoře slaví tento rok 25. výročí svého založení. Oslavy se uskuteční ve dnech 20. a 21. září v sále ZUŠ ve Vladislavově ulici a prostorách Církevního gymnázia v ulici Jiřího z Poděbrad v Kutné Hoře. Připraven je bohatý program pro děti i dospělé.

V pátek 20. září  v 19 hodin se můžete těšit na divadelní představení skupiny Kabaret Improvize v sále Základní umělecké školy ve Vladislavově ulici. V sobotu 21. září začíná program ve 13 hodin mší svatou v klášterním kostele, následuje představení dětské kapely Čepevidy band a poté setkání s indickými hosty z projektu Adopce na dálku. Děti určitě potěší bublinková show Daniela Kunáška, soutěže a výtvarné dílny. Součástí oslav je od 16 hodin beseda s paní Marií Mackovou, bývalou ředitelkou Oblastní charity, která se s námi podělí o svoje mnohaleté zkušenosti. Program završí dva večerní koncerty známých písničkářů. Poslechnout si je můžete v aule církevního gymnázia, a to v 19 hodin Michala Horáka a ve 20 hodin Pavla Helana.

Oblastní charita v Kutné Hoře je tu s Vámi 25 let. Za tu dobu se podařilo vybudovat organizaci s 9 středisky, z toho dvě se nachází v nedaleké Čáslavi, a 70 lidmi. „25 let nezištné pomoci druhým bez předsudků, bez lhostejnosti, s láskou k bližnímu, ale i k sobě samému“, říká současný ředitel charity RNDr. Robert Otruba. Oblastní charita nabízí široké spektrum sociálních služeb dětem, mladým lidem, dospělým, seniorům, rodinám s dětmi. Také lidem v krizi, se zdravotním handicapem, sociálně vyloučeným nebo lidem bez domova. „Bohatství charity je v lidech, kteří v charitě pracují a dělají svoji práci s láskou“ dále říká Robert Otruba a je přesvědčen, že bez nich by se charita nikdy těch 25 let nedožila.

Oslavy založení Oblastní charity v Kutné Hoře jsou jedním velkým poděkováním lidem, kteří v charitě pracují, organizacím a institucím, které ji podporují, mnoha našim dárcům, a dobrovolníkům a médiím, která o naší činnosti pravidelně informují. Vy všichni společně s veřejností jste na tuto oslavu srdečně zváni.

Marcela Mommersová, specialista komunikace a PR, red

 

Zavřít menu