Hlavní obsah

Zrní se hlásí k odkazu Václava Havla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina Zrní pokračuje na podzim v projektu Havlovy děti Havlovi, v němž se hlásí k odkazu prvního polistopadového prezidenta. Spolupracuje na něm s Knihovnou Václava Havla.

Foto: Zuzana Veselá

Skupina Zrní

Článek

Projekt zahájila skupina dubnovými koncerty na střeše Lucerny, kde se po první sérii objevil symbol Havlova srdce, a ve věznici v Borech. Na podzim bude pokračovat, řekl šéf kapely Honza Unger: „Zahrajeme Václavu Havlovi tam, kde strávil nějaký čas, ať už seděl u chalupy, nebo ve vězení, a postavíme se tím za něj a za hodnoty, který šířil a za který bojoval. Jsme Havlovy děti a hrdě se k tomu těmito koncerty hlásíme.“

Koncerty budou pokračovat 2. října v Pražské křižovatce, kdy bude Zrní hrát na předávání Ceny Václava Havla za lidská práva. V brněnském divadle Husa Na provázku vystoupí kapela v předvečer oslav Sametové revoluce 16. listopadu a o den později zahraje na pražské Národní třídě.

Projekt zakončí 18. prosince koncert v Hrádečku na Trutnovsku, kde idea turné vznikla. Když tam loni hrála kapela na výročí úmrtí Václava Havla, napadla ji myšlenka na rozsáhlejší havlovský projekt. Patronem projektu se stala Knihovna Václava Havla. „Aktivit a pomoci Knihovny Václava Havla si moc vážíme. Cítíme, jak zásadní je žít ve svobodě, že to není samozřejmé a že je důležité si to připomínat. Být za to vděčný, oceňovat odhodlání a sílu lidí, kteří tehdy o svobodu bojovali, děkovat jim a hlasitě se za ně stavět,“ dodal frontman kapely Unger.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám