Největší zakázka pro Newag. 31 lokomotiv pro PKP Cargo, budou jezdit i v Česku

Lokomotiva Newag Dragon 2 pro PKP Cargo. Foto: NewagLokomotiva Newag Dragon 2 pro PKP Cargo. Foto: Newag

Polský výrobce železniční techniky Newag získal dosud největší zakázku ve své historii. Pro polského národního dopravce PKP Cargo dodá během

Polský výrobce železniční techniky Newag získal dosud největší zakázku ve své historii. Pro polského národního dopravce PKP Cargo dodá během dvou let 31 šestinápravových elektrických lokomotiv Dragon 2. Velká část z dodávky má být schválena pro provoz i v Česku a na Slovensku.

Newag nový kontrakt oznámil v tiskové zprávě. Zakázka má hodnotu 518,9 milionů polských zlotých (3,097 miliardy korun). Sedm lokomotiv má být dodáno do konce roku, budou mít i dieselový modul pro provoz mimo elektrifikovanou trať. Ostatních 24 lokomotiv má být dodáno do roku 2022, má jít o dvousystémové lokomotivy. Mají být schválené i pro provoz v České republice a na Slovensku.

Lokomotivy s označením E6ACTa jsou šestinápravové a určené především pro provoz těžkých nákladních vlaků. V Polsku je využívá i pobočka ČD Cargo, která je ukázala na letošním veletrhu Czech Raildays.

PKP Cargo má ve flotile už tři lokomotivy Dragon 2, lokomotivu tak dobře zná. Lokomotivy mohou dosáhnout rychlosti až 140 km/h, maximální výkon je 5 MW.

Tagy newag Newag Dragon 2 PKP Cargo
40 komentářů