Jsem rozdílovým pilotem, tvrdí o sobě Lewis Hamilton

Brit věří, že přes současnou technickou vyspělost formule 1 stále o výsledku rozhoduje i jezdec. V tomto ohledu je na tom závodník Mercedesu prý lépe než ostatní.

Štítky: Lewis Hamilton Zveřejněno 17. 09 2019 — Lukáš Štěrovský

Hamilton se při vysvětlování svojí silné stránky vrátil až k začátkům v motokárách. „Důvod, proč jsem se dostal až do F1 a proč si můj otec myslel, že mi to půjde, byl ten, že – jak pořád říkal – mi jako malému koupil postel se čtyřmi koly. Měl tím na mysli motokáru, která byla tak z páté ruky. Ale já byl schopen z ní vytěžit víc než jiní. To platilo i dál, jak jsem postupoval. Bavilo mě to.

Přijedu na tratě a mám určité zkušenosti, takže i když třeba jako v Belgii nejsme nejrychlejší, jsem schopen udělat v závodě rozdíl. Snažím se k tomu přistupovat stejně jako v motokárách, prostě jezdit přes limit, i když papírově nejsme nejsilnější,“ vykládá Brit.

Ten mimo jiné prozradil, že chápe, proč závodění není obecně tak oblíbené jako jiné sporty. „Závodění je komplikované v tom, že to není jako jakýkoliv jiný sport, kde kdokoliv může kopnout do míče. Kdokoliv, kdo dá dobré podání v tenise, se může cítit jako Roger Federer. Když trefíte šibenici ve fotbale, připadáte si jako profík. Ale jen sotva se přiblížíte tomu, co zažíváme v našich závodních vozech.“

Diskuse k článku

Napsat komentář