TOP 5 nejvtipnějších záchodových scén

18.09.2019

Je jakýmsi nepsaným pravidlem, že filmy neukazují momenty, ve kterých si jejich hrdinové potřebují odskočit. Kdyby měly snímky zahrnovat veškeré tělesné potřeby svých postav, rozhodně by se nevešly do klasického dvouhodinového formátu. Většina filmařů proto od ukazování takových scén upouští.

komediích je tomu však jinak. Někteří tvůrci komediálních filmů využívají záchodové scény jako prostředí pro své vtipy. Tento druh humoru sice občas působí lacině, ale čas od času se nějaká ta záchodová scéna skutečně povede. Showbiz vám proto dnes přináší pětici těch nejlepších scén, které se odehrávají v prostorách, kam i král chodí sám.

5. 21 Jump street

Dnešní článek odstartujeme filmem, který v roce 2012 navázal na úspěchy stejnojmenného seriálu z konce osmdesátých let. Jde totiž o akční komedii s názvem 21 Jump street, ve které se hlavních rolí zhostili Jonah Hill (35) a Channing Tatum (39).

Ti hrají policisty, kteří se v utajení na střední škole snaží odhalit drogový kartel. Aby však zapadli, musejí se přesvědčivě vmísit mezi mnohem mladší studenty. To znamená, že se i oni musejí účastnit nejen vyučování, ale i různých večírků, kde musejí přesvědčivě vystupovat jako středoškoláci.

V jedné scéně jsou proto donuceni vzít si drogu, kterou však v prvním nestřeženém okamžiku běží vyzvracet na záchod. Ani jednomu z nich se však nedaří vyvolat v sobě dávivý reflex, a tak se rozhodnou, že si pomohou navzájem. Proto každý z nich strčí prsty do krku tomu druhému, čehož si všimne jeden opravdu zmatený uklízeč.

4. Zahulíme, uvidíme

Následující scéna pochází z prvního Zahulíme, uvidíme z roku 2004. Harold a Kumar se v něm vydávají na skutečně „vypečený“ roadtrip plný marihuany, krásných žen a šílených zážitků. Na některé z nich by však oba určitě nejraději zapomněli. Cesta za hamburgerem z firmy White Castle totiž skrývá mnohá často i nepěkná překvapení.

Do jedné z nejhorších situací se oba dostávají, když se ocitnou na dívčích toaletách. Zanedlouho se v nich totiž objevují i dvě krásné slečny, a tak se mladíci rozhodnou, že se zamknou v jedné z kabinek. Místo šmírování krasavic se však dočkají něčeho, s čím vůbec nepočítali. I dívky se zamknou do svých kabinek a začnou se předhánět v tom, kdo při vykonávání své potřeby udělá větší rámus. Znechucení mladíci proto rychle vybíhají ze svého úkrytu na čerstvý vzduch.

3. Něco na té Mary je

Cameron Diaz (46), Matt Dillon (55) a Ben Stiller (53). To jsou hvězdy úspěšné komedie z roku 1998 s názvem Něco na té Mary je. Právě poslední zmíněný ztvárnil hlavní roli v záchodové scéně, která umístila tento snímek na dnešní žebříček.

Stiller hraje ve filmu smolaře Teda, který je už od dětství po uši zamilovaný do krásné Mary. Nikdy se s ní však nedal dohromady, jelikož mu vždy něco stálo v cestě. Když už to vypadalo, že spolu na konci střední školy vyrazí na ples, stalo se to nejhorší. Když ji totiž vyzvedával u ní doma, odskočil si na toaletu a při odchodu se mu podařilo skřípnout „svou chloubu“ do zipu od kalhot.

Následovala skutečně šílená scéna, kdy se na toto kuriózní zranění přišla postupně podívat celá rodina Mary, kolemjdoucí policista či hasič v plné zbroji. Kvůli jejich neodbornému zásahu nakonec chudák Ted navíc skončil v nemocnici.

2. Blbý a blbější

Šílená komedie s názvem Blbý a blbější je plná různých komických scén, které hraničí s absolutní absurditou. Jestli existuje snímek, ve kterém se jeho představitelé neberou ani trochu vážně, pak je to bezesporu právě film s Jimem Carreym (57) a Jeffem Danielsem (64) v hlavních rolích dvou pitomců, kteří se společně vydávají na cestu napříč Amerikou.

Film je už se své podstaty plný jednoduššího a často až laciného humoru, a tak muselo dříve či později dojít i na záchodovou scénu. V té ze sebe Daniels vydá absolutní maximum, když předstírá skutečně závažné střevní potíže. Je poměrně bolestivé i scénu pouze sledovat, jelikož představitel Harryho opravdu vypadá, že se musí každou chvíli zhroutit.

Ta největší rána však přijde v momentě, kdy je dokonáno. Harry se totiž dozví, že toaleta, kterou právě znesvětil, nefunguje.

1. Austin Powers: Špionátor

Na samotný závěr dnešního žebříčku jsme si schovali prvního Austina Powerse z roku 1997. Mike Myers (56) se v něm poprvé dostává do role výstředního britského agenta, který bojuje proti ještě výstřednějšímu Doktoru Zloduchovi. Austin musí překonat celou řadu nástrah, které na něj čekají skutečně všude. Ano, i na toaletě.

Když totiž dosedne na mísu a pustí se do řeči s kovbojem, který vykonává potřebu o kabinku vedle, zaútočí na špiona nájemný zabiják, kteří se jej snaží uškrtit. Austin začne vydávat dusivé zvuky, které si kovboj vyloží jako usilovný souboj s trávicím traktem. Začne jej proto slovně podporovat a radit mu, že se má uvolnit a „netlačit na pilu“. Celá scéna je plná dvojsmyslů a nepochopené komunikace, čímž se vyšplhala na první příčku dnešního seznamu.

(tod)

Fandím
22 fanoušků
Nesnáším
1 antifanoušek
Celebrity:
Channing Tatum, Jim Carrey, Cameron Diaz, Ben Stiller

Filmy:
Zahulíme, uvidíme, Něco na té Mary je, Blbý a blbější, Austin Powers: Špionátor, 21 Jump street

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
komedie, Cameron Diaz role, americké komedie, Cameron Diaz filmy, slavné komedie, Jim Carrey filmy, Jim Carrey role
TOPlist