18. září 2019 • 10:20

Naštvaný Conte: Slavia nás předčila. Nebyl to náš fotbal, nesu zodpovědnost

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podobný vývoj si možná ani on sám vůbec nepřipouštěl. Kouč Interu Milán Antonio Conte po remíze se Slavií (1:1) v úvodním duelu skupiny Ligy mistrů neskrýval rozčarování. „Neukázali jsme nic z toho, co jsme trénovali. Slavia nás předčila, byla lepší,“ uznal zaskočený padesátiletý trenér. Lídr Serie A do slavné soutěže vstoupil nečekanou ztrátou v utkání, které podle předpokladů měl zvládnout.



Vzpomínáte? Sešívání na jaře potkali ve čtvrtfinále Evropské ligy Chelsea a po vyrovnaném dvojzápase je kouč anglického celku Maurizio Sarri zahrnul chválou. „Nejfyzičtější tým, jaký jsem ve své kariéře viděl. Mají taková čísla, s nimiž jsem se za posledních dvacet let nesetkal,“ podotkl Sarri na adresu týmu Jindřicha Trpišovského.

Od té doby uběhlo pět měsíců. A český mistr se dokázal vyrovnat dalšímu špičkovému soupeři. Na hřišti Interu Milán nezalezl do obranného bloku, od první minuty se snažil předvádět hru, která je mu vlastní i v domácí soutěži. Svého soka v lecčems předčil, celkově naběhal o devět kilometrů víc (118,5 proti 109,4). Jako odměna za aktivitu přišla trefa Petera Olayinky, favoritovi zachránil v nastavení alespoň remízu Barella.

„Slavia hrála velmi evropským způsobem, agresivně a intenzivně. V jiných zápasech jsme byli nahoře a tlačili na soupeře, který se zatáhl a čekal v defenzivě. Jenže teď Slavia napadala nás. Abych byl upřímný, s výkonem nejsem vůbec spokojený,“ prohlásil trenér Interu Conte na tiskové konferenci.

SESTŘIH: Inter - Slavia 1:1. Pražané sahali po vítězství, favorit srovnal v nastavení
Video se připravuje ...

Jeho mužstvo prý zůstalo daleko za očekáváním. „Neukázali jsme nic z toho, co jsme trénovali, a na co jsme se chystali. Nesu za to největší zodpovědnost, protože jsem týmu dostatečně nevysvětlil, jak měl tenhle zápas odehrát. Čeká nás hodně práce, máme spoustu prostoru ke zlepšení,“ byl Conte kritický i sám k sobě.

„Slavia nás předčila v intenzitě, odhodlání, tempu… Dokázala být lepší, musíme jí pogratulovat. Nebyl to náš fotbal.  Odmítám mluvit o jednotlivcích, protože jsme všichni podali výkon pod své možnosti, včetně mě,“ doplnil ostřílený kouč.

Inter si tak nečekanou ztrátou zkomplikoval situaci hned v úvodním utkání nabité skupiny F. A příště chce hrát úplně jinak. „Já obecně nesnáším dlouhé nakopávané míče, protože to není náš fotbal. Přesto jsme na ně dnes hodně sázeli. To vůbec nebyl plán,“ uvedl Conte. Možnost reparátu na milánský celek čeká za dva týdny, o lehkou zkoušku ale nepůjde. Inter se představí na hřišti Barcelony, která ve svém prvním zápase remizovala v Dortmundu (0:0).

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Radost hráčů Slavie po gólu Petera Olayinky
Radost hráčů Slavie po gólu Petera Olayinky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud