Hlavní obsah

Pozdě, ale přece. Virtuální helma Vive Cosmos míří na pulty obchodů

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální helma Vive Cosmos od společnosti HTC si odbyla premiéru již zkraje roku na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Po více než devíti měsících čekání zamíří příští měsíc konečně na pulty obchodů, jak nyní potvrdili zástupci společnosti HTC.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální helma HTC Vive Cosmos v akciVideo: archív výrobce

 
Článek

Ještě v půlce letošního roku to přitom vypadalo, že se Vive Cosmos začne prodávat v průběhu letních prázdnin – slibovali to někteří tuzemští prodejci.

Nakonec se ale jejich informace ukázaly jako liché, podle vyjádření HTC zamíří helma do prodeje až ve čtvrtek 3. října. Případné zájemce vyjde tato novinka na 21 599 Kč.

Jde to i bez laserů

Hlavním lákadlem novinky má být snadná instalace. „Zjistili jsme, že více než 85 procent zájemců o virtuální realitu vnímá snadnou instalaci a použití jako nejdůležitější faktor při nákupu VR headsetu,“ řekl generální ředitel americké pobočky HTC Vive Daniel O’Brien.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Cosmos

Právě to bylo hlavním impulzem ke vzniku modelu Vive Cosmos. Předchozí generace virtuální helmy totiž potřebovala k přesnému zaměření uživatele v prostoru laserové snímače, které se umisťovaly vždy do každého rohu v místnosti. Novinka se ale obejde bez nich díky sofistikovanému systému kamer.

Absolutní pohodlí a jednoduché použití jsou podle O’Briena tím, co zájemcům o virtuální realitu umožní použít ji, kdykoli budou potřebovat. Model Vive Cosmos tedy stačí připojit k počítači jedním kabelem a rovnou začít používat, odpadá tak proces složité instalace.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám