18. září 2019 • 13:00

Osobní děkovačka pro Zmrhala! Chválil slávisty, pak poklekl v obleku

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho odchod byl tak rychlý, že se nestihl téměř rozloučit. Jaromír Zmrhal pomohl v úvodu sezony Slavii k třem ligovým výhrám, té poslední ve Zlíně, a zamířil do italské Brescie. Bleskový a trochu nečekaný transfer zapříčinil, že se český reprezentant nemohl na hřišti pořádně rozloučit s fanoušky pražského celku. Ti mu to ale plnohodnotně vynahradili po úterním zápase Slavie v Lize mistrů na půdě Interu Milán. Zmrhalovi, který se osobně utkání zúčastnil jako expert O2 TV Sport, věnovali speciální, druhou, děkovačku.



Dres A týmu Slavie oblékal od roku 2012, odehrál v něm přes 200 utkání a získal dva ligovéa tituly a dva české poháry. V „sešívaném“ působil ale mnohem déle, již od roku 2004. V srpnu 2019 ale spojení Jaromír Zmrhal a Slavia skončilo.

Šestadvacetiletý záložník přestoupil k nováčkovi italské Serie A Brescii. Vše se seběhlo tak rychle, že se prakticky nestihl rozloučit nejen se spoluhráči, ale ani s fanoušky. „Stalo se to narychlo a popravdě jsem to nečekal. Nikdy jsem si nevyzkoušel, jaké to je hrát v jiném prostředí, takže kromě natěšení je u mě i trochu nervozita. Za Slavii jsem hrál celý život, ale teď přichází něco nového. Vždy jsem si chtěl zkusit zahraničí,“ říkal po svém přestupu Zmrhal.

Jaromír Zmrhal si po zápase Slavie na Interu Milán užil "soukromou" děkovačku s fanoušky
Jaromír Zmrhal si po zápase Slavie na Interu Milán užil "soukromou" děkovačku s fanoušky

To, jak moc pro fanoušky Slavie znamenal, ukázali příznivci vršovického celku hned v prvním utkání po Zmrhalově odchodu. V Českých Budějovicích roztáhli velkou plachtu, na které byl český reprezentant vyobrazen, vše doplnili vyvoláváním jeho jména.

V úterý se ale znovu setkali. Jaromír Zmrhal se osobně jako expert O2 TV Sport zúčastnil prvního zápasu Slavie v základní skupině Ligy mistrů na stadionu Interu Milán (1:1). To nezůstalo bez povšimnutí slávistických fans, kteří bývalému hráči českého mistra věnovali několik minut po konci utkání osobní děkovačku.

Celkově se do Milána vypravilo více než 2500 slávistů. Už během dne vytvořili ve městě skvělou atmosféru a pokračovali v tom i na věhlasném San Siru, chcete-li stadionu Giuseppeho Meazzy. A i přesto, že několik z nich prožilo nepříjemnou chvíli při dopravní nehodě autobusu, který je vezl na zápas, utkání si náramně užili, dokonce mnohokrát překřičeli domácí příznivce. Za svou dlouhou cestu a usilovné fandění byli „sešívaní“ odměněni v podobě remízy s favorizovaným soupeřem. A nemuselo zůstat jen u ní, když Inter vyrovnal až v nastavení druhého poločasu. 

„Myslím si, že Slavia má nejlepší fanoušky v české lize. Na Interu se potvrdilo, že se můžou rovnat i těm v Evropě. Už je hřiště prázdné a oni pořád zpívají a fandí,“ uvedl Zmrhal při hodnocení zápasu na San Siru. 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Zmrhal a Matějů věří, že se Slavia na Interu ukáže. Jaké šance jí dávají?
Video se připravuje ...

Zmrhal po letech mění dres: V Itálii může zazářit v klubu, který proslavil Guardiola nebo Baggio
Video se připravuje ...

Sport Speciál k účasti Slavie v Lize mistrů kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Speciál k Lize mistrů Sport Speciál k Lize mistrůFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud