Hlavní obsah

Mámou na plný úvazek. Další biatlonová hvězda ukončila kariéru

Mnichov/Praha

Chtěla se po mateřské k závodění vrátit. Avšak neprobíhalo to tak, jak si představovala. A tak Miriam Neureutherová, úspěšná německá biatlonistka a běžkyně na lyžích, ukončila kariéru. V úterý své rozhodnutí oznámila při představení knihy pro děti, kterou napsala se svým manželem Felixem Neureutherem, bývalým skvělým slalomářem.

Foto: Sport.cz

Biatlonistka a běžkyně na lyžích Miriam Neureutherová ukončila kariéru.

Článek

Letos na začátku roku uvažovala o návratu. Místo biatlonu si chtěla zase zkusit jen běh na lyžích. Avšak ke comebacku Miriam Neureutherové, známé pod dívčím jménem Gössnerová, nedojde. Německá biatlonistka a běžkyně na lyžích očekává druhého potomka a rozhodla se definitivně ukončit svou úspěšnou kariéru.

Podle jejích slov se jí nedařilo skloubit přípravu s péčí o rodinu tak, jak by chtěla, a tak nyní, kdy je opět těhotná, se její dilema vyřešilo. „Uvědomila jsem si, co je pro mě nejdůležitější,“ řekla Neureutherová německým médiím, když při představování knihy pro děti o zdravém stravování, kterou napsala se svým manželem, zároveň oznámila, že věší běžky a malorážku na hřebík.

Neureutherová se během své kariéry věnovala nejen biatlonu, ale i běžeckému lyžování. V něm se svými krajankami získala v roce 2010 na olympiádě ve Vancouveru stříbrnou medaili v závodě štafet. Cenné kovy ale sbírala i v biatlonu. Stala se dvojnásobnou juniorskou mistryní světa.

Na biatlonových seniorských šampionátech pak přispěla ve štafetách k zisku dvou stříber. Třikrát ovládla závod Světového poháru, dvakrát sprint, jednou stíhačku. Na podzim roku 2017 přerušila po narození dcery kariéru a nyní definitivně odchází do sportovního důchodu. Biatlon tak letos přišel o další hvězdu, nedávno stejné rozhodnutí oznámily Gabriela Koukalová a Laura Dahlmeierová.

Reklama