18. září 2019 • 13:55

Kloppa po prohře naštvali rozhodčí: Nechci brečet, ale penalta to nebyla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp po prohře 0:2 na hřišti Neapole v úvodním kole Ligy mistrů zpochybnil penaltu nařízenou proti jeho týmu. Německému kouči obhájců trofeje se také nelíbilo, že hlavního sudího a jeho krajana Felixe Brycha při klíčovém momentu neopravili videorozhodčí.



Podle Kloppa před pokutovým kopem, který v 82. minutě proměnil Dries Mertens, domácí José Callejón simuloval v souboji s Andrewem Robertsonem. „Pro mě to jednoznačně nebyla penalta, protože Callejón skočil ještě před jakýmkoliv kontaktem. Ale to už nemůžeme změnit, takže k sobě musíme být kritičtí,“ řekl trenér Liverpoolu.

Nelíbilo se mu, že Brychův verdikt potvrdili i rozhodčí u videa. Ti podle protokolu mohou zvrátit rozhodnutí hlavního arbitra jen v případě očividné a závažné chyby. „Nechci vypadat, že brečím. Možná ani neumím moc prohrávat, ale pokud taková rozhodnutí budou dělat lidé, je tu stále potenciál pro selhání. Taková jsou pravidla a my se jimi musíme řídit,“ prohlásil Klopp.

„Celý tým rozhodčích jsou Němci, kteří mají zkušenosti s videem z bundesligy. Přesto se něco takového stane. Určitě si obhájí, že udělali správné rozhodnutí. Chtěli bychom v takových chvílích jasnější vysvětlení,“ doplnil bývalý kouč Dortmundu nebo Mohuče.

SESTŘIH: Neapol - Liverpool 2:0. Obhájce začal porážkou, domácí rozhodli v závěru
Video se připravuje ...

Neapol v minulém ročníku Ligy mistrů doma ve skupině porazila Liverpool 1:0, letos výsledek ještě vylepšila, když v nastavení přidal pojistku střídající Fernando Llorente. „Bylo to velice vyrovnané utkání. Jsou nejlepší tým v Evropě a donutili nás, abychom byli výjimeční,“ konstatoval neapolský trenér Carlo Ancelotti. „Podali jsme prakticky dokonalý výkon. Čelili jsme jim tolikrát, že už je známe po taktické stránce a udělali jsme všechno správně,“ přidal španělský útočník Callejón.

Liverpool jako obhájce prohrál v LM první zápas nového ročníku, což se naposledy stalo v roce 1994 AC Milán, který podlehl Ajaxu Amsterodam. Skupinu E vede Salcburk po drtivé domácí výhře 6:2 nad Genkem. „Reds“ jsou až třetí.

„Doufám, že tohle pořadí není definitivní. Dejte nám pár zápasů, abychom mohli změnit tabulku,“ podotkl Klopp. „Řekl jsem mu, aby byl v klidu, protože když tady prohraje, pak většinou vyhraje celou Ligu mistrů,“ dodal Ancelotti.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Liverpool 6 4 1 1 13:8 13
2. Neapol 6 3 3 0 11:4 12
3. Salcburg 6 2 1 3 16:13 7
4. Genk 6 0 1 5 5:20 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud