Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tesla Model S prý překonala Taycan na Nürburgringu o 20 sekund

18.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk vyhlásil válku elektromobilu Porsche Taycan a rozhodl se ho překonat v času, za který dokáže jeho Model S zajet Severní smyčku Nürburgringu. Prý se to povedlo, a to dokonce o téměř 20 sekund. Což je k nevíře.
Porsche Taycan zvládlo zajet Severní smyčku okruhu Nürburgring za čas 7 minut a 42 sekund, což je sice hodně rychlé, ale přeci jen jsme čekali více. Porsche má 680, případně 761 koní podle verze, přičemž za cca 7:40 minut to zvládnou i hot-hatche s výkonem lehce přes 300 koní. Elon Musk se nechal slyšet, že na tomto okruhu vytvoří nový elektrický rekord. Nakonec vyplynulo, že půjde o rekord sedmimístných sedanů, což se lehko překonává, protože tento rekord ještě ani nebyl stanoven. Nicméně údajné časy, kterých měl nový Model S Plaid dosáhnout, by stanovil nejen rekord sedmimístných sedanů (a elektrických jakbysmet), ale i znatelně překonává výše zmíněný Taycan.
 
Tesla Model S
 
Hovoří se totiž o tom, že tato Tesla to zvládla za pouhých 7:23 minuty, což znamená o 19 sekund rychleji než Porsche, čemuž se ani nechce věřit. Nová varianta Plaid má tři elektromotory místo dvou a testovací vůz, které se prohání po slavné německé trati, má mít snížený podvozek, speciální pneumatiky a nestandardní spoiler na zádi. Není však jasné, zda se těchto úprav dočká i standardní verze vozu. Standardní Model S Plaid by měl jít do výroby někdy na přelomu října a listopadu. Pokud jde o rekord, ten stejně jako v Laguna Seca není oficiální, takže jde stále jen o "překonání", které nelze brát úplně vážně.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama