CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

18. 09. 2019

0 komentářů

Česká pojišťovna se do konce roku spojí s pojišťovnou Generali

 

Do konce roku se Česká pojišťovna (CP) a pojišťovna Generali spojí pod názvem Generali Česká pojišťovna. Generali CEE Holding, pod které obě spadají si od propojení slibují větší portfolio produktů a silnější pozici na trhu.

Loading



 

Propojením obou pojišťoven v České republice vznikne nový lídr pojistného trhu. Předběhne i Pojišťovnu České spořitelny Kooperativu. Generali Českou pojišťovnu povede současný generální ředitel a představenstva České pojišťovny Roman Juráš. „Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí,“ vyjádřil se ke spojení generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirina.

Od propojení si slibují větší stabilitu a pozici lídra. „Propojením tradice lídra českého pojistného trhu se zázemím a silou světové finanční instituce vytvoříme ještě silnější a stabilnější pojišťovnu,“ vysvětlil Roman Juráš. „Budeme se tak moci více soustředit na další rozvoj digitalizace a moderních technologií, a to zejména těch, které přinesou užitek klientům. Z hlediska efektivity se dá obecně říct, že multibrandové strategie jsou zejména na relativně malém trhu náročné,“ doplnil Juráš.

Česká pojišťovna je druhá největší pojišťovna v  České republice, podíl na trhu má 21,5 procenta. Pojišťovna Generali spadá do šesti největších pojišťoven s tržním podílem 6,9 procenta.
Zdroj : ČeskéNoviny.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Spoluúčast na havarijním pojištění si dobře spočítejte. Škoda vás může vyjít draho

Ke každému vozidlu je dobré mít i havarijní pojištění. Jak se ale orientovat v pojistkách a jaký vliv na naše rozhodnutí bude mít spoluúčast při sjednané smlouvě? Spoluúčast na škodní události je dvojsečným nástrojem pro mnoho pojišťoven. Na jednu stranu tu máme podstatně levnější havarijní pojištění, na straně druhé ale leží nemožnost hlášení drobné škody.

Text: Jan Lukeš

27. 08. 2015

Jiří Fialka: Lidem stále více záleží na krytí životních rizik

Na investiční životní pojištění padla tvrdší regulace. ČNB ho zakazuje prodávat „na spoření“, ČAP se dohodla na informační otevřenosti a ministerstvo financí zpřísňuje daňové zvýhodnění. Jak tato opatření dopadnou na pojišťovny a jejich klienty? Odpovídá Jiří Fialka, člen představenstva České pojišťovny odpovědný za životní pojištění.

Text: Petr Zámečník

14. 11. 2014


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *