Tým zdravé čokolády Kristiána Hynka čeká vrchol sezony

První sezona týmu Vitalo Future Cycling se pomalu blíží ke konci, Kristián Hynek s Martinem Stoškem mají ale před sebou ještě mistrovství světa...

Autor: Jan Němec
Foto: Michal Červený, Jan Reiner ml.
Tým zdravé čokolády Kristiána Hynka čeká vrchol sezony


Když v lednu Kristián Hynek představoval nový tým, na kterém důsledně pracoval společně se svým kamarádem Robertem Novotným alias Giovanem, asi si nepředstavoval, že Vitalo - Future Cycling bude mít hned v prvním roce tolik vítězných skalpů. Překvapil zejména Martin Stošek, jenž vlétl do letošní sezony doslova jako uragán a v tuzemsku všem ukazoval záda. 

"Martinovi jsem věřil, on v sobě ten potenciál měl, nebylo to tak, že by vylezl z nějaký díry a začal řádit. Upřímně řečeno jsem si ale nemyslel, že bude takhle dobrej, ale to si asi nemyslel nikdo. Jsem strašně rád, že udělal obrovskej skok a pevně věřím, že za to může i naše zázemí v týmu, navíc dokončil školu, vyladili jsme dobře zimní přípravu," hodnotí Kristián Hynek svého týmového kolegu, který dokázal vyhrát mistrovství republiky v maratonu, být druhý na MČR v cross country, vyhrát Author Šela Marathon, Malevil Cup nebo dva prestižní italské maratony na Elbě a v Dolomitech. "Mám radost i z týmu, atmosféra a rozpoložení je super, i Dominik - náš třetí závodník do party, sice nemá takový potenciál jako Martin být nejlepší na světě, ale určitě má rezervy a může se zlepšovat. Jsme dobrá parta včetně Giovana pochopitelně. Hned v prvním roce fungování se nám povedly super výsledky - s Martinem jedeme na mistrovství světa, Martin byl 25. na ME XCO a druhý na MČR XCO..."

Martin Stošek vítězí na Malevil Cupu

Martin s Kristiánem 

"Martin se dál bude se věnovat maratonům, potom co byl druhej na MCŘ XCO si hodně lidí myslí, že by měl jezdit cross country, ale takový rozhodnutí se nedá dělat po každým dobrým výsledku. My jsme maratonský tým a myslím, že Martin má potenciál být jeden z nejlepších maratonců na světě," vysvětluje původní nominaci na MS XCO do Kanady, kde figuroval právě i Martin, který výsledkově zastínil svého šéfa.

"Moje ambice tím ale netrpí, naopak mě to motivuje a popohání dopředu. To je život, na to člověk musí být přichystanej a nakonec tady závodit nebudu věčně, můj konec kariéry se blíží. Je super, že porážky přichází z vlastního týmu, takže jsem měl radost z týmovýho úspěchu a nemusel tak myslet na svůj nezdar. Vlastní neúspěchy by mě bez Martinových výsledků trápily víc," naráží Kristián na začátek letošní sezony, kdy se mu ne zcela dařilo.

"Dát dohromady tým bylo strašně práce, počítal jsem s tím, ale semlelo mě to hodně. Pořád jsem musel něco řešit a nemohl se soustředit na trénink a taky tomu odpovídaly výsledky, byly daleko za očekáváním, speciálně Kypr a Cape Epic. Pak se to začalo postupně zvedat, první zlepšení jsem cítil asi tři týdny před mistrákem republiky. Od května jsem si taky dokázal líp uspořádat věci kolem týmu a nebylo tolik stresu. MČR bylo vcelku dobrý, Dolomiti Superbike druhej, Flachau vítězství, takže teď budu rád, když to vygraduje v neděli na mistrovství světa," doufá devětatřicetiletý Kristián, jenž také po pěti letech změnil trenéra a vrátil se ke Karlu Martinkovi. 

 

 

Kristián s Martinem jsou již v dějišti šampionátu ve švýcarském Grachenu. "Minulý víkend jsme byli na DolomitenManovi, pak se přesunuli na Lago di Garda, kde jsme měli soustředění. Do Švýcarska jsme se přesunuli už v pondělí a máme tak pár dnů na projetí trati MS, nikdo o ní nic moc neví."

Na nejdůležitější závod sezony je prý Kristián připraven dobře. Rád by si připomněl své medailové úspěchy ze šampionátu. "Jo, je to každý rok stejná písnička. Cíl je jedinej - medaile. Já se cítím velmi dobře, věřím, že když nepokazím teď poslední týden a vybalancuju formu, tak to bude dobrý. Nesmí přijít technický problém a všechno to ten den musí sednout. První půlka sezony byla špatně a teď jsem hodně motivovanej,  přípravě na MS jsem dal fakt všechno. Zhubnul jsem 3 kg oproti svýmu standardu a doufám, že síla zůstala :-)"

Jak se dvojici v dresu funkční čokolády Vitalo ve Švýcarsku na šampionátu vedlo se musíme počkat do neděle. Možná se taky Kristián rozhodne, jak naloží se svou aktivní kariérou za rok, kdy bude slavit čtyřícítku. "Jestli toto bude moje poslední mistrovství světa? No nevím, v březnu bych ti řekl, že ano, ale teď si myslím, že ještě za rok to dám :-)" směje se sympaťák z Černošic.

"Není jasno, jak bude příští rok vypadat. Na 90 % Cape Epic pojedeme, teď je pro nás nejdůležitější mistrák světa. Pak máme ještě v plánu sedmidenní Brazil Ride. Bude to pro Martina první velkej etapák," přibližuje Kristián, jenž si také pochvaloval spolupráci s generálním partnerem celku, společností Vitalo manufaktura, vyvíjející inovativní funkční čokolády.

"Nejen, že je s Vitalem prima jednání, ale také si na jejich výrobcích hodně často pochutnáváme. Primárně používáme Power Bar, ale jako doplňky před závodem i po něm je to Vitalo, je super zdravá čokoláda na mlsání."

 
 
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyVíkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
    Víkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
  2. PozvánkyKristián Hynek dává tip na příští sobotu: Future Cycling Bike Fest by the river #1
    Kristián Hynek dává tip na příští sobotu: Future Cycling Bike Fest by the river #1
  3. Ostatní závodyZávěrečnou etapu Cape Epic ovládl tým Bulls Mavericks, celkovými vítězi Beers s Grottsem
    Závěrečnou etapu Cape Epic ovládl tým Bulls Mavericks, celkovými vítězi Beers s Grottsem
  4. Ostatní závodyCape Epic 2024: vyhraná 6. etapa je pojistka "žluťáku" Beerse s Grottsem
    Cape Epic 2024: vyhraná 6. etapa je pojistka "žluťáku" Beerse s Grottsem
  5. Ostatní závodyBeers s Grottsem se rozjíždí, v 5. etapě Cape Epic navýšili náskok
    Beers s Grottsem se rozjíždí, v 5. etapě Cape Epic navýšili náskok
  6. Ostatní závodyNa Cape Epic se měnily dresy! V čele je Becking s Allemanem. Stošek s Vakočem šestí!
    Na Cape Epic se měnily dresy! V čele je Becking s Allemanem. Stošek s Vakočem šestí!

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744