gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.09.2019 Podzimní koncerty Večerů S se ponesou ve znamení křtů a novinek (Jaroslav Hnízdil)    PDF Tisk Email
PR
Třetí ročník koncertních cyklů Večery S zahajují v září svoji druhou letošní polovinu. Stane se tak opět v Divadle U Kapličky na Husově třídě v Českých Budějovicích.
Podzimní Večery S pod patronací Pavla Zajíce budou plné překvapení a novinek. Pavlína Jíšová pokřtí v září svoji novou desku, novinkové CD pokřtí v říjnu také skupina Spolektiv. V listopadu představí divákům svoji knihu Standa Kahuda a prosincové Večery S rozezní speciálně sestavený program dámských hlasů.
Podzimní program:
20. září 2019: Pavlína Jíšová - křest nového alba Neznámé, René Souček, Drc
11. října 2019: Spolektiv - křest nového alba Vyřiďte doma
15. listopadu 2019: Pták Lajf, Standa Kahuda a Michal Bosák, Stráníci
13. prosince 2019: (Dámský večer) MiMoBand, Katka Hajná, Voces Gaudi
Večery S jsou prostorem pro kapely a písničkáře Changing the diaper slavepocházející z jihu Čech, případně ty, kteří mají k jižním Čechám nějakou osobní rodinnou vazbu a podzimní dramaturgie to opět potvrzuje.
Zářijové Večery S
Zářijové Večery S
Zářijové Večery S
Jihočeská písničkářka Pavlína Jíšová vydala v letošním roce své desáté novinkové album. 20. září 2019 budou Večery S patřit tedy křtu tohoto alba, které nese název Neznámé a Pavlína Jíšová se představí v sólovém pořadu s názvem „Písničky s kytarou“. Sekundovat jí bude písničkář René Souček a ve vlastním setu také českobudějovická skupina Drc. Pavlína Jíšová má na svém kontě 9 sólových alb. Její repertoár skýtá téměř 200 původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce, na kterých spolupracuje s různými muzikanty. Celý koncert se ponese v duchu podpory Hospice sv. Veroniky v Českých Budějovicích.
Říjnové Večery S
Po třech letech vydává skupina Spolektiv své třetí řadové album s názvem Vyřiďte doma. V Divadle U Kapličky kapela představí svůj první koncertní křest této hudební novinky. V písních znějících folkově, rockově i jazzově, v písních s kapkou šansonu, lyriky i expresivity, se objeví i různá překvapení a představí se v nich i milí hosté.
Listopadové Večery S
Večery S na podzim 2019
Večery S na podzim 2019
Svérázného písničkáře a držitele celostátní Porty Standu Kahudu už návštěvníci Večerů S jednou zažili. A s velkým ohlasem. Tentokrát bude součástí jeho vystoupení i představení knižní novinky. Dalším účinkujícím večera bude Jan Ptáček, známější spíše jako Pták Lajf. Tuto dvojdomost chápe jako ozdravný projekt člověka, jemuž se daří nacházet sám sebe v hudebním světě. „Pokud vyrazíte na tento akustický koncert, nečekejte písničkáře alá furt to samý. Každej song má jinou náladu, jinou dynamiku a svůj výraz," komentuje svůj styl hraní Pták Lajf. Stránící jsou spojováni spíše s Krušnými horami, než s jihočeskými luhy a háji. Přesto tady mají, alespoň jejich část, Veronika Stráníková, své kořeny v Táboře. V listopadu očekáváme v Divadle U Kapličky Luboše Stráníka s novou podobou tohoto hudebního sdružení.
Prosincové Večery S
Katka Hajná je začínající písničkářka, která zaujala pořadatele Večerů S na letošním jihočeském kole Porty. Skupina MiMoBa-nd funguje od října 2018 a je postavena na barevném ženském vokálu zkušených muzikantek Míši Hrabětové (zpěv, housle), Moniky Vodičkové (zpěv) a Barbary Štrejnové (zpěv, klavír). V jejich repertoáru najdete písně autorské i převzaté. „Hudba je pro nás emoční, psychickou a duchovní nezbytností. Nabízí klid, radost, posvátnost a příležitost v sobě objevit to nejpodstatnější," popisuje Monika Vodičková. O závěr se pak postará Voces Gaudi, ženský pěvecký sbor, který vznikl na jaře 2016 a vede ho Šárka Kodýmová. Dvacet krásných žen, které (jak název napovídá) zpívají s radostí. V repertoáru mají skladby starých mistrů až po současné autory, úpravy lidovek a občas zabrousí i do slavných muzikálů.

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Medvíďata, Blondýna, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Pětník, Žofie Kabelková, Želiboys (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Nahoře, Výborný trio, Devítka (Jarda Hnízdil)

» Večery S v Divadle U Kapličky složí poctu Dušanu Vančurovi (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Mirek Baldrych, Akorát, Seeking Horizon (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib