Dnes Středa - zatazeno 10°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 11°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
ByznysKomerční sdělení

Změny ve vedení innogy v ČR

Martin Herrmann, šéf skupiny innogy v České republice, v úterý 17. září rezignoval na funkci CEO ve společnosti innogy Česká republika a CEO ve společnosti innogy Grid Holding. Po 17 letech působení pro společnosti RWE a innogy v České republice se tak nadále bude věnovat pouze práci v představenstvu innogy SE v Essenu jako člen představenstva zodpovědný za obchodní aktivity. Jeho odchod souvisí s oznámeným schválením transakce o celoevropské výměně aktiv mezi koncerny RWE a E.ON.

„Energetický svět prochází výraznými změnami a dnes schválená transakce mezi koncerny RWE a E.ON je toho důkazem. I já osobně musím udělat změnu a po 17 letech působení ve vedení našich firem v České republice se budu soustředit nadále jen na koncernové aktivity. Z pozice člena boardu innogy SE se už v nové situaci po rozhodnutí Evropské komise o celkové transakci nemohu dále podílet na řízení aktivit v České republice,“ řekl Martin Herrmann.

Spolu s ním odchází z vedení innogy Česká republika i stávající finanční ředitel Thomas Merker. Ten bude dále pokračovat ve vedení společností innogy Grid Holding, GasNet a GridServices, tedy síťových společností, které přecházejí do majetkové struktury konsorcia fondů Macquarie.

Kontinuita pod značkou innogy
Řízení veškerých aktivit innogy v ČR a tedy i vedení akciové společnosti innogy Česká republika převezmou dlouholetí manažeři innogy Tomáš Varcop, Zbyněk Solecký a Josef Benda. První dva jmenovaní nadále zůstávají i ve vedení obchodní společnosti innogy Energie.

„Naším společným cílem je rozvíjet innogy jako jedničku na trhu se zemním plynem a nadále posilovat naše aktivity v oblasti obchodu s elektřinou a čistou mobilitou. Kontinuita pod značkou innogy na českém trhu je pro nás mimořádně důležitá. Chceme zákazníkům garantovat jistoty a kvalitu, na kterou jsou od innogy zvyklí. Je třeba zdůraznit, že innogy nikam neodchází. Naopak budeme na trhu i nadále solidní a spolehlivou firmou, ale i dravou konkurencí,“ doplnili společně členové představenstva.

17 let ve vedení skupiny v ČR
Martin Herrmann od května 2002 působil v RWE, kdy se stal členem představenstva a finančním ředitelem tehdejšího Transgasu, od roku 2007 řídil všechny aktivity skupiny v České republice a poté od roku 2011 i veškerá zastoupení RWE ve střední a východní Evropě. V roce 2016 byl zvolen do představenstva nově vzniklé společnosti innogy SE v Essenu jako člen představenstva zodpovědný za retail. Martin Herrmann byl u všech klíčových okamžiků, které se odehrály v české energetice a plynárenství v posledních dvaceti letech.

„Ne každému manažerovi se v jeho profesní kariéře podaří stát u tak výrazné proměny energetického sektoru zahrnující postupné oddělování obchodu, skladování, tranzitní přepravy a distribuce zemního plynu, tzv. unbundling. Tento proces nakonec vedl k odprodeji provozovatele tranzitní soustavy NET4GAS investičnímu uskupení Allianz/Borealis a tedy k dotažení tzv. vlastnického unbundlingu. Nezapomenutelné pro všechny, je úspěšné zvládnutí plynárenské krize na začátku roku 2009. V roce 2013 jsme také do našeho síťového byznysu přibrali silného investora v podobě konsorcia fondů pod vedením Macquarie, který bude dnes garantem dalšího provozování a rozvoje plynárenských sítí v ČR. V posledních letech jsme pak byli svědky výrazného rozvoje energetiky směřujícího k moderním trendům a inovacím. Je skvělé, že i v těchto oblastech patří innogy v ČR k lídrům. Tento trend jsme potvrdili i akvizicemi v oblasti telekomunikací a chytrých sítí. Společně s tisícovkami českých kolegů jsme v posledních dvou desetiletích vytvořili skutečně silný energetický byznys, do kterého počítám tradiční plynárenství spojené s distribucí, ale i byznys skladování zemního plynu a samozřejmě moderní odchod s energiemi, teplárenství, CNG a zákaznický servis, tedy oblasti, které se nadále budou rozvíjet samostatně,“ doplnil Martin Herrmann.



Hledáte práci? Praha 4 ji nabízí na radnici i ve školách a školkách

22. dubna 2024 v 10:42

Radnice hledá zaměstnance na úřad MČ Praha 4, tak i ve zřizovaných školách a mateřských školách.

Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení pořádala v Praze konferenci

21. dubna 2024 v 09:10

V kongresovém Top Hotelu Praha se ve dnech 18. a 19. dubna konala 62. konference Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení. Tématem akce bylo ekologické, hospodárné a bezpečné veřejné osvětlení. Generálním partnerem konference byla městská společnost Technologie hlavního města Prahy. „Děkujeme za...

innogy: Oslava myšlenek a nápadů, které mění svět k lepšímu

19. dubna 2024 v 16:43

Světový den kreativity a inovací, který připadá na 21. dubna, byl založen s cílem podpořit kreativní myšlení a inovace ve všech aspektech lidského rozvoje. Původně šlo o reakci Marci Segalové na článek o kreativní krizi v Kanadě v roce 2001.

Národní centrum Stavebnictví 4.0 se opět představí na Stavebním veletrhu

14. dubna 2024 v 18:57

Národní centrum Stavebnictví 4.0 se již podruhé představí na Stavebním veletrhu a Festivalu architektury, který se letos uskuteční ve dnech 24.–27. dubna 2024 na brněnském výstavišti. Organizuje zde stavební hackathon na téma dostupné bydlení i diskuse s influencery, kteří se věnují rozdílným...

Další články
Nahoru