Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obyvatele Liberce vyděsil nepříjemný zápach: Místní spalovnu zachvátil požár!

Aktualizováno -
19. září 2019
12:46
Autor: ČTK - 
19. září 2019
09:11

Hasiče v Liberci zaměstnal ve čtvrtek požár místní spalovny odpadů. Tyhle odpadky byly určeny ke spálení, jenže začaly hořet příliš brzo. Zápach vyděsil obyvatele Liberce. Obavy ale podle hasičů nejsou na místě.

V Liberci hasiči likvidují požár odpadu ve spalovně. Hoří v objektu, do něhož se dlouhodobě odkládá odpad určený ke spalování. Toxické látky do ovzduší neunikají, řekla ve čtvrtek ráno krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

„V okolí je trochu cítit, že se něco děje, a obrací se na nás i lidé s tím, zda mají zavírat okna nebo je to nějak nebezpečné. Tak to určitě ne. Do vzduchu žádné toxické látky neunikají. Z hlediska ochrany obyvatelstva nebylo nutno prozatím přijímat žádná opatření. Je doporučeno se zbytečně nepřibližovat k místu události a nevětrat," dodala mluvčí. Zřízena byla podle ní speciální infolinka na čísle 950 471 679.

Hasičům byl požár nahlášen po 5:00, dovnitř takzvaného bunkru se přes zavřená vrata nejprve nemohli dostat. „Takže jsme ochlazovali vrata bunkru, které dlouhou dobu nebylo možné otevřít. Pak se nám konečně podařilo dostat dovnitř,“ řekla mluvčí. Podle ní se hasiči už dostali k ohnisku požáru a pokračují v hašení. Na místo směřuje i speciální technika Záchranného útvaru Hlučín pro rozhrabávání hořícího odpadu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání