Dagmar Havlová: Nečekané odhalení o Kubišové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dagmar Havlová: Nečekané odhalení o Kubišové

Společně pokřtili i novou desku.
Společně pokřtili i novou desku. (Foto: David Kundrát)

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (66) se na pár vteřin objevila v novém klipu zpěvačky Marty Kubišové (76) k legendární písni Modlitba pro Martu. A při té příležitosti vyzradila na Martu něco, o čemž nikdo neměl tušení, jak uvádí časopis Sedmička.

Marta Kubišová byla blízkou kamarádkou Václava Havla, stejně tak jeho první ženy Olgy. A blízko k ní má i druhá Havlova žena Dagmar. „Když jsem se dozvěděla, že Marta bude točit nový videoklip, byla jsem šťastná, protože to byla hymna sametové revoluce. A pokaždé, když ji slyším, připomínám si tu soudržnost, přátelství, čestnost, hrdost a naději, se kterou jsme tam tehdy na těch náměstích stáli a chodili v ulicích. Samozřejmě to pořád máme všichni v sobě, i to vlastenectví, akorát teď ještě musíme mít naději,“ vysvětlila, proč Martu podporuje, a objevila se i na jejím křtu.

Pak ještě prozradila jednu zajímavost. „Nejenže jsem si odmala zpívala Martiny písničky a uctívala ji, protože držela tu pomyslnou fangli za nás za všechny, co jsme nemohli pracovat, ale i ta její láska ke zvířatům a psům je mi hrozně blízká. Marta měla dělat světovou kariéru. Pozval si ji do Londýna sám známý jazzman Acker Bilk, aby s ním vystupovala. Londýn byl tehdy takový odrazový můstek pro světové angažmá v Americe. Dokonce sem přijel jeho bratr, který tady už mluvil s úřady, ale protože byla v Londýně tehdy půlroční psí karanténa, tak Marta tu kariéru radši pustila k vodě, protože by jí tam nepustili jejího milovaného pudla, vlastně dva pudly,“ překvapila poněkud bizarní vzpomínkou, která měla zatarasit Kubišové cestu ke světovému úspěchu.

Kubišová ale sama tuto informaci potvrdila: „Říkali mi tehdy, ať se rozhodnu, jestli psi budou se mnou žít v Londýně, ale já jim řekla, že by tu půlroční karanténu nevydrželi,“ vysvětlila Kubišová podle Sedmičky zápletku s tím, že svého rozhodnutí ani po letech nelituje.

Marta Kubišová má za sebou děsivý úraz. O utrpení s nohama promluvila zde: 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.