Rozhodl servis a obrana, je si po výhře nad Nizozemskem jistý kouč volejbalistů Nekola

Čeští volejbalisté zdolali na mistrovství Evropy domácí Nizozemsko 3:2 na sety a slaví tak druhou výhru na šampionátu. Pokud navíc uhrají ve čtvrtek proti Černé Hoře dva sety, postoupí ze skupiny do osmifinále. Utkání s Nizozemci, ve kterém Češi odvraceli jeden mečbol soupeře, hodnotil pro Radiožurnál trenér Michal Nekola.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Nekola přebírá národní tým volejbalistů v roli hlavního trenéra.

Trenér volejbalistů Michal Nekola | Zdroj: ČTK

Jak hodnotíte zápas, ve kterém jste dokázali až na sedmý pokus vyhrát ve vzájemných utkáních nad Nizozemskem?
Jsem strašně spokojený s výkonem celého mančaftu, protože fungoval na sto procent. Pomohla nám opět silná lavička. Rozhodoval servis. Dva sety, které jsme prohráli, rozhodl Abdel-Aziz svým podáním. V těch dalších jsme byli lepší my.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s trenérem volejbalistů Nekolou po zápase s Nizozemskem na mistrovství Evropy

Vy jste vstoupili do zápasu výborně také po taktické stránce, protože Ter Horst defacto vymizel ze hřiště po té, co jste ho dokázali ubránit i mu přijmout servis. A donutili jste ho tak, aby seděl tři sety na lavičce.
Přesně tak. Bylo to nejen o skákaném servisu, ale hlavně o plachtícím, kdy jsme využili mezer na přihrávce. To myslím, že bylo rozhodující v prvním setu, že jsme podávali asi jinak, než počítali.

Co rozhodlo o tom, že jste nakonec uzmuli vítězství v pátém setu, kdy jste dlouho vedli, pak najednou Nizozemci otočili vývoj skóre, ale nakonec jste byli šťastnějším týmem vy. I když Nizozemci neproměnili jeden mečbol.
Opět to rozhodl servis a obrana. My jsme v tom byli nevím, jestli trpělivější, ale možná i šťastnější. Honza Hadrava v koncovce opět rozhodl stejně jako proti Estonsku. A dá se říci, že Láďa Sobotka tam přišel ve druhé půlce tiebreaku, dal tři dobré servisy, my jsme se dvakrát dokázali ubránit, takže jednoznačně rozhodl servis.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme