TOPlist

Na Pixel Watch nečekejte, Google prý celý projekt uložil k ledu

Google má na svém kontě několik softwarových platforem, které využívá spousta výrobců hardwaru, přičemž Google sám každým rokem přináší na trh vlastní referenční hardware – smartphony, tablety, chytré reproduktory, apod. Čeho jsme se od Google ještě nedočkali, jsou chytré hodinky, platformu Wear OS tak musí zachraňovat jiní. O hodinkách Pixel se sice spekuluje delší dobu, nyní však přichází studená sprcha.

Hodinky od Google byly zrušeny v roce 2016

Podle nejnovějšího reportu Google skutečně vlastní hodinky chystal, avšak celý projekt v roce 2016 zrušil, údajně kvůli problémům s výkonem softwaru a problémům se synchronizací. Rich Osterloh, který byl tehdy za projekt zodpovědný, prý nedopustil, aby byl na trh vypuštěn takto nedokonalý produkt. Naštěstí pro Google se brzy objevily jiní výrobci, kteří platformu Wear OS využily u svých hodinek (zejména LG), avšak v poslední době se od ní spíše odklánějí a vsázejí na vlastní systémy.

Platforma Wear OS tak má budoucnost poměrně nejistou, což je také cítit na prakticky nulovém přísunu nových verzí a funkcí. Google sice na začátku letošního roku koupil technologie společnosti Fossil, která ještě chytré hodinky s Wear OS produkuje, avšak jak s těmito technologiemi nějak naloží, je zatím nejisté.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku